Ķīnā ražotā Mercedes G-klases kopija iegūst jubilejas versiju (+ FOTO)

Ķīnas kompānijas BAIC ražotais apvidus auto BJ80, kas pēc izskata stipri līdzinās Mercedes-Benz G-klases modelim, ieguvis jubilejas versiju, kas veltīta Ķīnas Tautas Republikas 70.gadu jubilejai.

BAIC BJ80 70th Anniversary virsbūve ir spilgti sarkanā krāsā, kas pēc ražotāja apgalvojuma, simbolizē valsts karogu, bet pēc rietumu žurnālistu domām, atgādina Mercedes G 63 Crazy Color Edition krāsojumu (te gan vairāki krāsu varianti). Līdzības žurnālisti saskata arī krāsu salikumos: jumts, bamperi, atpakaļskata spoguļi un riteņu arku uzlikas ir spīdoši melnā krāsā, tāpat kā ikoniskajam vācu modelim.

Ķīnas apvidnieka jubilejas versijai piešķirti 20 collu riteņi kombinācijā ar zema profila riepām, kā arī īpašas plāksnītes ar versijas nosaukumu. 70th Anniversary logotipi būs redzami arī salonā, kas izcelsies ar smalkāk nostrādātiem sēdekļiem.

Tehniskā ziņā Ķīnas apvidus auto ar Mercedes nebūs nekāda sakara – šajā gadījumā motortelpā atrodas licencēts Saab 2,3 litru turbo motors ar 250 zirgspēku jaudu un 350 griezes momentu, kas strādā kombinācijā ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. 

Jubilejas versija tiks izlaista 700 eksemplāru lielā skaitā. Cena vēl netiek atklāta, taču zināms, ka standarta modifikācija Ķīnā maksā 298 000 juaņu (38 200 eiro).

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.