Septiņvietīgais Ford Explorer Plug-in hibrīds ierodas Eiropā (+ FOTO)

Ford atklājis pieteikšanos septiņvietīgajam Ford Explorer Plug-in Hybrid, kas Vācijas tirgū maksās, sākot no 74 000 eiro.

Ford krosoveru gammas flagmanis sasniedzis savu sesto paaudzi, taču Eiropas tirgū tas tiek piedāvāts pirmoreiz. Pilnpiedziņas automašīna ir 5,05 m gara un 2,28 m plata, bet salons var uzņemt septiņus braucējus. Motortelpā atrodas hibrīdiekārta ar kopējo jaudu 457 Zs (825 Nm). Pie strāvas pieslēdzamais modelis 48 kilometrus var nobraukt elektriskā režīmā.

Vācijas tirgū Ford Explorer sākotnēji būs pieejams tikai PHEV hibrīdversijā un ST-Line aprīkojuma komplektācijā. Vēlāk kļūs pieejamas citas komplektācijas un versija ar 363 Zs 3,0 litru V6 benzīna motoru.

PHEV hibrīds Vācijas tirgū maksās vismaz 74 000 eiro. Ražotājs informācija liecina, ka 100 km/h šāda automašīna sasniedz sešās sekundēs, maksimālais ātrums ir 230 km/h, bet vidējais degvielas patēriņš – 2,9 litri uz 100 km.

Vadītāja rīcībā ir 12,3 collu mērinstrumentu panelis, četras programmas, kas ļauj kontrolēt un mainīt strāvas patēriņu, septiņi braukšanas režīmi, kas izmaina piekares, motora un 10-pakāpju pārnesumkārbas darbību, ļaujot izvēlēties piemērotāko attiecīgajiem laika vai braukšanas apstākļiem, tostarp tad, kad automašīna ir piekrauta vai velk piekabi.  

Jau bāzes aprīkojumā būs automātiskā divu zonu klimatkontrole, ādas salons, apsildāma stūre, 10 pozīcijās elektriski regulējami, apsildāmi un ventilējami sēdekļi, elektriski vadāms panorāmas jumts un aktīvā trokšņu slāpēšanas sistēma.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.