Zaļās politikas aktīvisti sadauza 40 luksuss auto; cieš Aston Martin, Jaguar, Land Rover

Protestējot pret septembrī gaidāmo Frankfurtes autoizstādi, zaļās politikas aktīvisti no apvienības Rocks in the Gearbox ielauzušies kādā luksuss automobiļu dīleru centrā Frankfurtes piepilsētā Kronbergā un sadauzījuši 40 spēkratus.

Policija izmeklē incidentu, kas noticis Frankfurtes piepilsētā Kronbergā, kur vides aktīvisti, kas sevi dēvē par Rocks in the Gearbox ielauzušies luksuss spēkratu dīlercentrā un sabojājuši vairāk nekā 40 Aston Martin, Jaguar, Land Rover automobiļus. Zaļās politikas piekritēji šo akciju sarīkojuši, protestējot pret gaidāmo Starptautisko Frankfurtes autoizstādi.

Vīsbādenes policija ziņo, ka grupējums izlauzis divas dīleru centra stikla durvis, iekļuvis tirdzniecības zālē un uzbrucis automobiļiem ar metāla priekšmetiem izsitot stiklus, sadauzot motora pārsegus un virsbūves paneļus. Pēc notikušā Rocks in the Gearbox izplatījis paziņojumu, kurā asi kritizē Frankfurtes autoizstādi.

“Pēc divām nedēļām Frankfurtē atkal atvērsies klimatu un vidi iznīcinošās transporta sistēmas propagandas šovs. Mēs vēlamies parādīt, kas īsti ir šī izrāde: tiekšanās pēc peļņas uz planētas nabadzīgāko iedzīvotāju slāņu un nākamo paaudžu rēķina, ”teikts aktīvistu paziņojumā.

Pēc tam vairākas vides aktīvistu grupas, ieskaitot jau pieminēto Rocks in Gearbox, aicināja sabiedrību pievienoties protestiem Frankfurtē 14. septembrī. Autoizstādes organizatori brīdinājuši, ka šajā sakarībā nāksies pastiprināt drošības pasākumus, un lūdz viesus ar izpratni uztvert iespējamo rindu veidošanos.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Foto: www.facebook.com/search/top/?q=%20mehr%20als%2040%20Luxus-Autos%20demolierten&epa=SEARCH_BOX

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.