Karma koncepts aviācijas dizainā (+ FOTO)

Kalifornijas kompānija Karma Automotive Peblbīčas Elegances konkursam sagatavojusi konceptu SC1 Vision – elektrisku spīdsteru, kas demonstrē ražotāja tuvākās ieceres dizaina un tehnoloģiju jomā. Automašīnas dizains esot noskatīts no sacīkšu lidmašīnas Hughes H-1.

Koncepts tapis 12 mēnešu laikā kā daļa no atvērtās platformas stratēģijas, kad uzņēmums faktiski kļūst par “inkubatoru” partneriem un jaunuzņēmumiem, kuri vēlas izmēģināt jaunus pašu iecerētus projektus.

Elektriskais spīdsters ir aprīkots ar “jauno informācijas un izklaides arhitektūru” apvienojumā ar 5G komunikāciju standartu un “humanizētām komunikāciju sistēmām” ar mākslīgā intelekta tehnoloģijām to pamatā. Šīs tehnoloģijas atbalsta dabiskās runas un balss komandas, skārienvadību, seko acu skatienam un spēj biometriski identificēt pasažierus.

Pateicoties astoņu radaru, sešu lidaru un vairāku kameru uzstādīšanai, SC1 Vision var pārvietoties autonomi. Pasažierus šajā brīdī izklaidēs papildinātās realitātes sistēma, kas informē par tūrisma apskates objektiem un interesantām vietām, kā arī īpaši izsmalcināta audio sistēma, kas drīzumā parādīsies arī sērijveida Karma modeļos.

Karmas koncepts veidots iedvesmojoties no 1935. gada sacīkšu lidmašīnas Hughes H-1 ar kuru amerikāņu uzņēmējs un aviācijas pionieris Hovards Hjūzs uzstādīja ātruma rekordu, sasniedzot 567,115 kilometrus stundā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.