Uz Lada bāzes – Krievijā izgatavo katafalku ar autopilotu

Krievijā studenti izgatavojuši katafalku uz Lada Kalina bāzes un aprīkojuši to ar autopilotu.

Kādas Sibīrijas augstskolas studenti uzbūvējuši neparastu konceptu – katafalku ar autopilotu. Jaunieši ir pārliecināti, ka nākotnē viss darbosies ar elektrību, bet auto vadītāju aizvietos autopilots, turklāt arī tik nopietnos pasākumos, kā izvadīšana pēdējā gaitā.

Pagaidām ar autopilota sistēmu apgādātais katafalks var patstāvīgi pārvietoties ar ātrumu 5 km/h, taču konstrukciju plānots uzlabot. Šajā jomā studenti konsultēsies ar Yandex, MADI un Kamaz, kā arī citām kompānijām, kas Krievijā nodarbojas ar bezpilota tehnoloģiju izstrādi.

Zināms, ka katafalka projektam izmantots Lada Kalina universāls, ko AvtoVAZ ražoja no 2004. līdz 2018.gadam. Automašīna apgādāta ar 1,6 litru motoru, kas varēja attīstīt 87, 98 vai 106 Zs jaudu, taču pēc citas versijas, studenti izmantojuši elektrisko piedziņu.

Pirms dažiem gadiem NAMI (НАМИ) institūtā tiešām tika izstrādāts Lada Kalina elektromobilis ar autopilota sistēmu. Tas bija apgādāts ar akumulatoru, kas bez papildu uzlādes ļāva nobraukt 50 km, maksimālais ātrums sasniedza 120 km/h, bet autopilots spēja atpazīt ceļazīmes, atpazīt šķēršļus un vadīt automobili taisnos ceļa posmos ar ātrumu 60 km/h.

 

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.