Volkswagen T-Roc tagad arī kā kabriolets (+ FOTO)

Volkswagen kompaktais krosovers turpmāk būs pieejams arī kā kabriolets ar salokāmu auduma jumtu. Pirmizrādi vācu kompānijas jaunums svinēs jau šoruden.

Volkswagen modeļu klāstu papildinās 4,27 m garš kabriolets uz krosovera T-Roc bāzes. Dizaina jomā tas pilnībā atkārto kompakto SUV, taču četru durvju vietā ir tikai divas, bet mīkstā materiāla jumtu var nolaist un novietot bagāžniekā tikai deviņu sekunžu laikā, tostarp arī gaitā, ja vien automašīnas ātrums nepārsniedz 20 km/h. Vadīt jumta pacelšanas/nolaišanas funkciju var ar pogu no salona vai attālināti, izmantojot atslēgu.

Kabriolets ir nedaudz garāks par SUV (+35 mm), nedaudz zemāks (-51 mm), bet bagāžas nodalījuma tilpums sarucis līdz 284 litriem (krosoveram 445 l).

Pārdošanā T-Roc kabriolets nonāks nākamā gada pavasarī. Pircējs varēs izvēlēties Style un R-Line variantus. Pirmais no tiem piedāvā, tostarp 17 collu riteņus un četrus salona apdares variantus, bet otrs – sportiski noregulētu piekari, sporta sēdekļus un miglas lukturus. Abi varianti apvieno multimedijus ar USB un Bluetooth, ārkārtas bremzēšanas sistēmu ar gājēju atpazīšanas funkciju, joslas uzturēšanas kontroli un diezgan neparasti kabrioletam – iespēju uzmontēt piekabes āķi.

Motoru klāstā ir trīs un četru cilindru benzīna agregāti ar 1,0 un 1,5 litri tilpumu un attiecīgi – 115 un 150 Zs jaudu. Transmisija – sešpakāpju “mehānika” vai  DSG“robots”, kas paredzēts tikai pusotra litra dzinējam.

Tiešu konkurentu Volkswagen krosa kabrioletam nav – savulaik ar tādu modeļu ražošanu nodarbojās Nissan (Murano CrossCabriolet) un Range Rover (Evoque Convertible), taču lielus panākumus neguva. Iespējams, Volkswagen veiksies labāk, jo T-Roc ir viens no populārākajiem ražotāja modeļiem, kas nepilnus divus gadus pēc ražošanas starta atradis jau vairāk nekā 300 000 pircēju.

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.