“Ierēdni nesēdi autā”; gandrīz kārtējā avārija Jūrmalas ierēdņu neizdarības dēļ (+ VIDEO) 2.daļa

Jūrmalā notiek ceļu remondarbi, taču nepārdomāti izvietototo ceļazīmju dēļ šajā posmā avārijas situācijas var rasties “uz līdzenas vietas”

Dubultos Z.Meierovica prospektā notiek (turpinās) ceļa remonts, tādēļ satiksmes kustība tiek novirzīta pa vienu ielas pusi, kur agrāk bija vienvirziena satiksme ar 2 joslam. Vakar (13.augustā) redzamajā posmā tika palaista satiksmes organizācija divos virzienos pa divu joslu ceļu.

Dzeltenās nepārtrauktās līnijas nav, zīmes, kas norāda par vienvirziena kustības neesamību arī nav, ceļa zīme, kas norāda par satiksmes organizāciju divos virzienos arī nav, zīme, kura aizliegtu apdzīt arī nav…

Tādēļ nav brīnums, ka bīstamas situācijas remonta zonā rodas ik pa brīdim.

Oskars Irbītis, satiksmes un drošības eksperts: “Diezgan tipiska situācija uz Latvijas ceļiem – remontu laikā tiek mainīta satiksmes organizācija, bet netiek padomāts par visiem aspektiem. Šajā gadījumā būtu nepieciešams uzstādīt arī ceļazīmi “apdzīt aizliegts”, lai kādam neienāktu prātā veikt apdzīšanas manevru, kur horizontālais apzīmējums to neaizliedz.”

iAuto rīcība ir informācija, ka šorīta (14.08.2019) pirms remontdarbu zonas notika neliels ceļu satiksmes negadījums virzienā uz Rīgu. Vainīgi autovadītāji un autovadītājas!!! 

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: “Ja ir 2.daļa, tad jautājums pašiem mums iAuto, kur ir 1.daļa? Mēs nofilmējām neizdarības un rupjos pārkāpumus, kad sākās ceļa remonti šajā posmā jūnijā un jūlijā, bet nepublicējām. Nepublicējam, jo domājām, cik var strīdēties, negribās tās negatīvās emocijas. Cerējām, gan jau izlabos, ierēdņi saņem algas par savu darbu…, bet beigās paši gandrīz iekļuvām avārijā.”

Būs jāsāk kampāņa priekš ierēdņiem – “Nesēdi autā”!

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.