Jaguar Land Rover sāks izmantot no detaļas no plastmasas atkritumiem

Britu kompānija Jaguar Land Rover jau tuvākajā nākotnē sāks izmantot detaļas, kas izgatavotas no pārstrādātiem plastmasas atkritumiem.

Ražotājs vēsta, ka jaunā tehnoloģija izstrādāta sadarbībā ar ķīmijas koncernu BASF. Tā ir inovatīva tehnoloģija, kas plastmasas atkritumus pārvērš pirolīzes eļļā, ko pēc tam BASF izmanto savā ražošanas ķēdē, kā kā alternatīvu fosilajiem resursiem. Galu galā izejmateriāls tiek pārveidots par jaunu augstas kvalitātes materiālu, kas precīzi atkārto plastmasas “primārās” īpašības.

“Viena no šī materiāla būtiskākajām īpašībām ir tā spēja izturēt sildīšanu un krāsošanu, kas padara to par ideālu videi nekaitīgu risinājumu, lai izstrādātu jaunās paaudzes paneļus un ārējos apdares elementus Jaguar un Land Rover modeļiem,” paskaidrojis uzņēmums.

Jaunie materiāli jau iestrādāti vienā no Jaguar I-PACE testa modeļu radiatora rāmī. Testu laikā Jaguar Land Rover vēlas pierādīt, ka saviem spēkiem pārstrādāto plastmasu var izmantot visās zīmola automašīnās, nekaitējot to kvalitātei vai drošībai.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.