Krievijā atrasts Land Rover ar 1 000 000 km nobraukumu

Britu kompānija Land Rover atradusi, iespējams, savas markas izturīgāko automobili Krievijā. Pirms 29 gadiem ražotais Discovery noskrējis vairāk nekā 1 miljonu kilometru.

Izturīgais Discovery, kura odometrs šobrīd noskaitījis jau 1 000 153 kilometrus, pieder Camel Trophy Nacionālās organizācijas komitejas priekšsēdētājam un britu vēsturisko automašīnu kolekcionāram Sergejam Trofimenko. Par konkrētā eksemplāra īpašnieku viņš kļuva 1990.gadā, kad Discovery tika atvests uz Baikālu, lai piedalītos pirmajās Camel Trophy sacensībās PSRS. Pēc reida beigām Trofimenko vienojās ar ražotāju par atvestā automobiļa iegādi un sāka izmantot to kā personīgo transportu.

29 Krievijā pavadītajos gados Discovery ir nācies daudz ceļot ne tikai pa Baikālu, bet arī pa visu plašo Krieviju: automobilis vairākkārt pabijis Kaukāzā, piedalījies pārbraucienos uz Tjumeņu un Salehardu, regulāri piedalījies Camel Trophy nacionālajā atlasē un daudzskaitļīgos Road Show pasākumos.

Arī šodien veterāns ir labā tehniskā stāvoklī un gatavs jauniem izaicinājumiem: visi agregāti darbojas, bet tehnisko apkopi īpašnieks veic pats. Mašīna tiek regulāri uzturēta un uzlabota un šobrīd Trofimenko tai atjauno salonu.

Land Rover šo eksemplāru iekļāvis projektā „Nesatricināmie”, kura ietvaros Land Rover īpašnieki, kuru automobiļu noskrējiens pārsniedz 500 000 km pastāsta par saviem spēkratiem.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.