Volvo prezentējis pirmo sērijveida bezpilota automobili

Volvo prezentējis savu pirmo sērijveida bezpilota automobili, kas izstrādāts sadarbībā ar kopbraukšanas pakalpojumu kompāniju Uber.

Bezpilota automobilis izveidots uz krosovera XC90 bāzes un aprīkots ar visām modernajām atbalsta sistēmām, kas nepieciešamas, lai kontrolētu akseleratoru, bremzes un stūres vadību un būtu piemērotas sadarbībai ar Uber izstrādāto programmatūru.

Pašbraucošais automobilis orientējas satiksmes plūsmā, izmantojot sarežģītu sensoru kompleksu, kas pastāvīgi skenē apkārtējo vidi drošai kustībai. Volvo XC90 ar autopilotu ir pilnībā spējīgs pārvietoties patstāvīgi “labi iezīmētās vietās, piemēram, ātrgaitas šosejās un automaģistrālēs.

Automašīna aprīkota ar rezerves akumulatoru, kas ar strāvu nodrošina papildu ierīces, bet īpaša funkcija nekavējoties apturēs automašīnu, ja kāda no galvenajām sistēmām izies no ierindas.

2016.gadā Volvo un Uber parakstīja vienošanos par sadarbību bezpilota automašīnu izstrādāšanā. Toreiz tika paziņots, ka pirmajā attīstības posmā projektā tiks ieguldīti 300 miljoni dolāru.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.