Volkswagen parāda krosoveru Roomz ar ceturtā līmeņa autopilotu

Šanhajas autoizstādē Volkswagen demonstrē krosoveru Roomz, kas apgādāts ar diviem elektromotoriem un ceturtā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu.

Krosovers Roomz ir 4930 mm garš, 1903 mm plats un 1675 mm augsts. Automobilis apveltīts ar 2965 mm riteņu bāzi un diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda 306 Zs. 100 km/h automašīna var sasniegt 6,6 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 180 km/h. Zināms, ka sērijveida versija kļūs par lielāko modeli jaunizveidotajā elektriskās piedziņas ID saimē un bez papildu uzlādes varēs nobraukt aptuveni 450 km. Akumulatora uzpildei ar strāvu pietiek ar 30 minūtēm, pieņemot, ka tiek izmantota ātrās uzlādes iekārta.  

Roomz ir 22 colu riteņu diski, IQ Light Matrix LED lukturi un aizmugures lukturi ar funkciju, kas ļauj parādīt dažādus grafiskos simbolus. Salonā iebūvēts projekcijas displejs un ciparu mērinstrumenti, bet ceturtā līmeņa autopilots atbrīvos vadītāju no šofera pienākumiem. Šādam nolūkam pakārtots arī salons (priekšējos sēdekļus var apgriezt par 180 grādiem), taču, ja ir vēlēšanās, vadītājs var jebkurā brīdī atgriezties vietā un pārņemt stūri savās rokās.

Ražotājs krosoveru Roomz pozicionē kā konkurentu Tesla Model X un Audi E-tron.

Par Volkswagen ID saimes pirmo sērijveida modeli kļūs kompakts hečbeks, kas uz konveijera stāsies jau 2019.gada novembrī.  

Foto: Ekrānšāviņš

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.