Pateicoties iedzīvotāju brīdinājumiem policija aptur piecus vadītājus reibumā

Aizvadītajā nedēļas nogalē, laika posmā no 12.aprīļa līdz 15.aprīlim, Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā tika apturēti 12 transportlīdzekļu vadītāji, kuri sēdušies pie stūres alkohola reibumā, divos gadījumos autovadītāji atteikušies no pārbaudes un vienā gadījumā ir alkohola lietošana pēc negadījuma.

Aizvadītajās brīvdienās iedzīvotāji aktīvi ziņoja par autovadītājiem, kopumā tika saņemti 11 zvani, kur cilvēki ziņoja, ka autovadītāji, iespējams, ceļu satiksmē piedalās alkohola reibumā. Piecos gadījumos saņemtā informācija apstiprinājās, ka autovadītājs pie stūres sēdies alkohola reibumā, divos no tiem – bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām.

12.aprīlī Gulbenes novadā Stāmerienas pagastā, Stāmeriena, tika saņemta informācija, ka kāds “BMW” vadītājs agresīvi piedalās ceļu satiksmē, ar savu braukšanas stilu apdraud citus satiksmes dalībniekus. Pēc neilga laika policija atrada minēto šoferi un apstiprinājās, ka vadītājs ceļu satiksmē piedalās bez tiesībām un ar 0,39 promiļu reibumu. 13.aprīlī iedzīvotāji ziņoja par vēl kādu aizdomīgu “CHRYSLER” šoferi Kocēnu novadā, Bērzaines pagastā, kurš, iespējams, bez tiesībām un alkohola reibumā vada transportlīdzekli.  Policija apturēja minēto transportlīdzekli un apstiprinājās, ka vadītājs bez tiesībām un ar 1,49 promiļu reibumu. Savukārt 14.aprīlī Līgatnes novadā Līgatnes pagastā, tika saņemta informācija par “VOLVO” autovadītāju, kurš agresīvi piedalās ceļu satiksmē, policija nekavējoties pārbaudīja saņemto informāciju un automašīna tika apturēta, vadītājam tika konstatēts 2,13 promiļu reibums.

 “Izsakām pateicību iedzīvotājiem, kuri operatīvi reaģēja uz situāciju, sniedza informāciju par pārkāpējiem un līdzdarbojās ar policiju – šāda rīcība palīdz policijai gādāt par apkārtējo drošību uz ceļa. Sekas bezatbildīgo vadītāju rīcībai varēja būt traģiskas un šoreiz, pateicoties cilvēku ziņošanai, iespējams, esam novērsuši kārtējo nelaimi., “ stāsta Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks.

Jāpiemin fakts, ka policija diemžēl ik dienu aiztur kādu šoferi, kurš apzināti sēdies pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Aizvadītajās brīvdienās Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā apturēti 21 vadītājs – no tiem 1 mopēda vadītājs, 5 velosipēdisti, 12 automašīnu vadītāji, 2 gadījumos atteikšanās no pārbaudes un vienā gadījumā alkohola lietošana pēc negadījuma. 12.aprīlī Gulbenes novadā, Gulbenē Zvaigžņu ielā tika apturēts “HONDA” vadītājs, kuram tika konstatēts 1,69 promiļu reibums, savukārt Kocēnu novadā, Kocēnu pagastā, kāds “TOYOTA” vadītājs piedalījās ceļu satiksmē būdams 1,63 promiļu reibumā. 15.aprīlī Cēsīs, pa Noliktavas ielu, kāds mopēda “SUZUKI” vadītājs ceļu satiksmē piedalījās 2,13 promiļu reibumā un bez jebkāda veida transportlīdzekļa tiesībām. Visiem transportlīdzekļu vadītājiem tika noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par braukšanu reibumā.

Alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas – Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem un ikreiz, kad sēsties pie transportlīdzekļa stūres, aizdomāties par savu un līdzcilvēku drošību, nākotni un veselību – nebraukt dzērumā!

Aicinām iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.