Lielbritānijā sāk izmantot iekārtas, kas atklāj mobilo tālruņu lietotājus braucošajos auto

Apvienotajā Karalistē sāka izmantot īpašus sensorus, kas atpazīst vadītājus, kuri izmanto mobilos tālruņus, braucot bez brīvroku ierīcēm.

Izdevums Daily Mail. vēsta, ka jaunās iekārtas spēj atpazīt 2G, 3G un 4G tīklus, kā arī Bluetooth signālu. Tādā gadījumā, ja sistēma nefiksē Bluetooth protokola darbību, tā secina, ka tālrunis tiek izmantots bez bezvadu ierīces. Tad uz īpašas informācijas zīmes, kas novietota brauktuves malā, parādās signāls ar pārsvītrota tālruņa atveidu.

Jaunais drošības risinājums jau tiek izmantots uz autocela A34 pie Oksfordšīras, vēlāk to uzstādīs arī Hempšīras grāfistē. Pagaidām sistēma tiek izmantota tikai preventīviem nolūkiem, jo ​​elektronika vēl nav iemācījusies noteikt, vai tālruni izmanto vadītājs, vai tas ir pasažiera rokās.

Atgādināsim, ka par nepieciešamību ierobežot mobilo ierīču lietošanu pie stūres šonedēļ tika spriests arī pie mums: https://iauto.lv/zinas/latvija/31324-satiksmes-drosibas-uzlabosanai-rosina-lemt-par-riskanto-gajeju-pareju-slegsanu-un-mobilo-telefonu-ierobezosanu

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.