Audi pastāsta par jaunumiem Šanhajas autoizstādei

Vācijas autobūves kompānija Audi pastāstījusi par jaunumiem, ko ražotājs izlikts apskatei Šanhajas autoizstādē (no 16.04).

Audi Šanhajas motoršovam sagādājis vairākus jaunumus, tostarp konceptu AI:ME, kas ieskicē kompānijas elektromobiļu tuvāko 10-15 gadu attīstības virzienu un elektrisko krosoveru Q2L e-tron, kas paredzēts vienīgi Ķīnas tirgum.

Kā atklājis Audi galvenais dizaineris Marks Lihte, prototips AI:ME būs aprīkots ar elektrisko piedziņu un ceturtā līmeņa autopilotu, kas nodrošina transportlīdzekļa autonomu pārvietošanos, tajā pašā laikā atstājot iespēju arī vadītājam iekļauties procesā, ja vien viņam ir tāda vēlēšanās.

Krosovers Q2L e-tron izstrādāts Ķīnas tirgum. Tas ir pagarinātais modelis (par 33 mm garāks nekā standarta versija), kas aprīkots ar 136 Zs (290 Nm) elektromotoru un 38 kilovatstundu akumulatoru aptuveni 265 km distancei bez papildu uzlādes.

Vēl viens Šanhajas izstādes jaunums ir krosovers e-tron, kas nopērkams arī Eiropā.

Q2L e-tron ražošana sāksies 2020.gadā, Ķīnas pilsētā Fošanjā.

Par Audi kompānijas pirmo sērijveida elektriskās piedziņas modeli kļuva krosovers e-tron. Nākamais uz konveijera nonāks e-tron Sportback, kam sekos ķīniešu Q2L e-tron un kupeja e-tron GT, bet vēlāk piedāvājumu kuplinās elektriskais apvidnieks Q4 e-tron.

Koncepts Audi AI:me

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.