iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Honda parāda jauna elektromobiļa prototipu (+ FOTO)

Japānas autobūves kompānija Honda atklājusi elektriskās piedziņas modeļa E Prototype konceptu; sērijveida versija tiek solīta līdz gada beigām.

E Prototype, kas plašākai publikai tiek izrādīts šobrīd notiekošajā Ženēvas autoizstādē (līdz 17.03), veidots 2017.gadā nodemonstrētā koncepta Urban EV stilistikā, aprīkots ar video kamerām spoguļu vietā, virsbūves statņos paslēptiem durvju rokturiem un uzlādes pieslēgligzdu, kas iebūvēta motora pārsegā. Prototipam ir apaļi lukturi un īsas virsbūves pārkares, bet radiatora reste aizvietota ar displeju, kas var parādīt dažādu informāciju, ziņojumus vai norādes.  

Foto: iAuto.lv

E Prototype salonā ir trīs ekrāni. Pirmais atrodas aiz stūres un ataino svarīgāko tehnisko informāciju, bet divi pārējie, kas novietoti blakus un aizņem gandrīz visu priekšējā paneļa garumu, paredzēti multimediju, klimatkontroles u.c. funkciju pārvaldei.

Foto: iAuto.lv

Koncepts un tam sekojošais sērijveida modelis iekļaujas Honda Electric Vision globālajā plānā, kas paredz, ka līdz 2025.gadam 2/3 visu pārdoto Honda automobiļu Eiropā būs videi draudzīgi modeļi: elektromobiļi, hibrīdi un automašīnas ar ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģiju.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.