No 36 200 dolāriem – Tesla Model 3 lētākā versija jau pārdošanā

ASV elektromobiļu ražotājs uzsācis Model 3 cenu ziņā pievilcīgākās versijas tirdzniecību, aiz okeāna tā maksās, sākot no 36 200 eiro (31 200 eiro).

Nesen Tesla izņēma no piedāvājuma Model S un Model X 75 kilovatstundu modeļus, atstājot vien dārgākās 100 kilovatstundu modifikācijas, savukārt Model 3 klāsts, tieši otrādi, papildinājās ar jaunu variantu, kas cenu ziņā ir vispievilcīgākais no visa, kas pircējam šobrīd pieejams.

Jaunā versija komplektēta ar akumulatoru, kas var nodrošināt 354 km tāldarbību. 100 km/h tā sasniedz 5,6 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 209 km/h.

Žurnālisti, kam izdevies pasēdēt jaunuma salonā raksta, ka “lētā” modeļa apdarei izmantoti krietni lētāki un taustei nepatīkamāki materiāli, sēdekļi apvilkti ar audumu un regulējas mehāniski. Ja neskaita stūri, tad slēdžu un pogu salonā tikpat kā nav, bet funkciju pārvaldei tiek izmantots Tesla modeļos ierastais skārienjutīgais ekrāns-planšete. 4,70 m garās automašīnas priekšā vietas diezgan, taču aizmugurē sēdēt nav ērti. Arī bagāžnieks ir vien 380 litru liels, tādēļ 85 litru papildu novietne priekšā (kur citiem atrodas motors) būs vājš mierinājums. Kas attiecas uz gaitas īpašībām, tad piekare strādā tikpat labi kā Model S un Model X, paātrinājums līdz simtam ir 5,5 sekundes arī desmit reizes pēc kārtas, kamēr bremzes sarūgtina pārāk garā bremzēšanas ceļa dēļ (situāciju varētu mainīt citas riepas), bet stūre, neraugoties uz trīs regulēšanas režīmiem ir pārāk “mīksta” (komforta režīmā) vai pārāk asa (Sport režīmā), darot automobiļa gaitu pārāk nemierīgu.

Asistentu palīgsistēmas var uzlabot ar Autopilot sistēmu, kas maksā 3000 dolāru, bet par uzlabotu šī kompleksa versiju prasīs 5000 dolāru.

Tesla Model 3 ir arī dārgāka modifikācija – Standart Range Plus, kas bez atkārtotas uzlādes ļaus nobraukt aptuveni 386 km. 100 km/h tā sasniedz 5,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 225 km/h.

No marta Model 3 var nopirkt arī Eiropā. Vācijas tirgū šobrīd piedāvā divas versijas: ar pilnpiedziņu un diviem elektromotoriem (no 55 400 eiro) un Performance (no 66 100 eiro). Vācijas tirgum Model 3 piegādā ar automātisko ārkārtas bremzēšanas sistēmu un sistēmu, kas brīdina par iespējamo sadursmi no sāniem un ar priekšā braucošo transportlīdzekli. Lai automobilis bez vadītāja palīdzības paātrinātos, bremzētu un stūrētu, nepieciešams uzlabots autopilots par 5200 eiro.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.