Škoda iepazīstina ar jauno krosoveru Kamiq (+ FOTO)

Čehijas autobūves kompānija Škoda publicējusi attēlus un informāciju par savu jauno krosoveru Kamiq, kas modeļu piedāvājumā nostāsies pakāpienu zemāk par Kodiaq un Karoq.

Škoda Kamiq izgatavots uz MQB platformas, kas pamatā arī citiem Volkswagen koncerna kompaktiem, piemēram, VW Polo vai Seat Ateca. Škoda Kamiq ir 4241 mm garš, 1793 mm plats un 1531 mm augsts. Riteņu garenbāze – 2651 mm, bagāžas nodalījuma tilpums ir 400 – 1395 litri, bet klīrenss ir par 37 mm lielāks nekā hečbekam Scala.

Automobiļa dizains veidots pēc koncepta Vision X motīviem, izceļas ar salīdzinoši nelieliem priekšējiem lukturiem un virs tiem novietotām diožu dienasgaismām, melnu radiatora režģi, daļēji bagāžnieka vākā iestrādātiem lukturiem, difuzoru un jaunākajiem Škoda modeļiem raksturīgo kompānijas nosaukumu, kas tagad veidots no burtiem.

Krosovera salonā būs 10,25 collu ciparu mērinstrumenti un atkarībā no versijas 6,5 līdz 9,2 collu skārienjutīgs multimediju sistēmas ekrāns. Pircējs varēs izvēlēties salonu, kura apdarei izmantota mikrošķiedra vai materiāls, kas atgādina kristālisku struktūru, bet komforta opciju sarakstā ir tādas ekstras, kā, piemēram, apsildāma stūre, vējstikls vai visi sēdekļi.

 Motoru klāstu veido 1,0 litru trīscilindru benzīna dzinējs ar 95 Zs (175 Nm), kas darbojas kombinācijā ar piecu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Būs arī šī paša dzinēja 115 Zs (200 Nm) versija savienojumā ar 6MK, bet par piemaksu to varēs komplektēt ar septiņu pakāpju DSG „robotu”.

Dārgākie Kamiq iegūs 1,5 litru TSI benzīna motoru ar 150 Zs (250 Nm), ko var kombinēņet ar 6MK vai 7DSG. Degvielas ekonomijas nolūkā šis dzinējs aprīkots ar Active Cylinder Technology (ACT), kas nelielā noslogojumā atslēdz divus no četriem motora cilindriem. Dīzeļdzinēju cienītājiem sagatavots četru cilindru agregāts ar 1,6 litru tilpumu un 115 Zs (250 Nm) jaudu, bet zaļāka dzīvesveida piekritējiem – dabasgāzes G-Tec 90 Zs modifikācija ar 6MK.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.