Uz Duster bāzes izveidos pikapu

Dacia markas piedāvājumā parādīsies pikaps, kas tiks izveidots uz krosovera Duster bāzes. Tas būs jauns modelis, ka ar Dienvidamerikas Renault Oroch nebūs nekāda sakara.

Renault markai piederošais rumāņu autoražotājs papildinās krosovera Duster saimi ar pikapa modifikāciju. Saskaņā ar Hakima Butehra (Renault automobiļu pārstāvniecības Rumānijā ģenerāldirektors) sniegto informāciju, ar pikapa projektu nodarbosies Renault tehniskais centrs Titu pilsētā un vietējais virsbūvju izgatavotājs Romturingia. Pagaidām par jauno modeli zināms vien tas, ka pirmizrāde notiks jau šī gada rudenī un tas, ka atšķirībā no jau pieminētā Renault Oroch, ko mātesuzņēmums Dienvidamerikā kopš 2015.gada piedāvā kā daudzfunkcionālu transportlīdzekli ar noslieci Lifestyle virzienā, rumāņu pikaps būs īsts darba zirdziņš, kura pamatuzdevums ir pārvadāt kravas. Dacia pikapu varēs iegādāties pie markas dīleriem.

Dacia pozīcijas Eiropas tirgū arvien nostiprinās. Statistika liecina, ka 2018.gadā rumāņi Eiropas Savienībā realizējuši 528 249 automobiļus, ka ir par 11,7 procentiem vairāk nekā 2017.gadā un ļauj ieņemt 14.vietu, nostājoties pirms korejiešu Kia.

 

 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.