Irānā izgatavo precīzu Lamborghini Murcielago kopiju (+ FOTO)

Izmantojot automatizēto projektēšanas metodi, Irānā izgatavots Lamborghini Murcielago SV, kas pēc izskata praktiski neatšķiras no oriģināla.

Lamborghini replikas pamatā ir šasija, kas analoga tai, ko izmanto itāļu varenauto ražotājs. Automatizētās projektēšanas metode būtībā ļāvusi izveidot Lamborghini platformu un līdzīgā veidā izgatavoti arī ļoti precīzi virsbūves paneļi. Kā ziņo vietējais izdevums Stnews, projekts tapis četru gadu laikā un lielāko daļu laika inženieri patērējuši pētot oriģinālos rasējumus.

Acīmredzot, rezultāts bijis pūļu vērts, jo Irānā izgatavotajam Lamborghini ir identiski izmēri un konstrukcija, kurai tāpat kā oriģinālam, izmantotas detaļas no oglekļa šķiedras un kompozītmateriāliem.

Kas attiecas uz motoru, tad te nu gan atšķirības lielas – oriģināls aprīkots ar 6,5 litru V12, kas attīsta 670 Nm, bet replikai iebūvēts Hyundai V6 agregāts ar 3,8 litru tilpumu. Korejiešu motora jauda netiek atklāta, ražotājs vien norādījis, ka 280 km/h Murcielago SV kopijai pa spēkam būs.   

Tālākie plāni saistās ar investoru meklēšanu. Ja tos izdosies atrast, kompānija gatava būvēt pa 50-100 eksemplāriem gadā, turklāt solot tos aprīkot ar V8 vai V10 dzinējiem.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.