Vislētāko un mazāko Zagato automobili varēs nopirkt izsolē (+ FOTO)

Izsoļu nama Sotheby’s piedāvājumā iekļauts elektromobilis Zagato Zele – slavenās itāļu kompānijas lētākais modelis, kas savulaik izlaists 500 eksemplāru lielā skaitā.

Zagato ir kompānija, kuras ražotie modeļi izsolēs maksā pat līdz 10 miljoniem eiro, taču šoreiz tiek piedāvāts modelis, ko varēs iegādāties par visnotaļ demokrātisku cenu. Tas ir elektromobilis Zele, kas debitēja 1972.gada Ženēvas autoizstādē un tika radīts laikā, kad pieprasījums pēc dārgajiem un jaudīgajiem gran-turismo sporta automobiļiem strauji nokritās.

Zele pamatā bija šasija ar Fiat 500 un 124 agregātiem, kā arī viegla virsbūve no stiklšķiedras, bet Magneti Marelli elektromotors ļāva sasniegt maksimāli 40 km/h. Ar pilnībā uzlādētiem četriem 12V akumulatoriem automobilis spēja nobraukt līdz pat 40 km.

 Izsolē piedāvāto eksemplāru tā pirmais īpašnieks regulāri izmantoja 11 gadus, bet 1985.gadā mašīna tika pārdota. Tagadējais īpašnieks elektromobili 2011.gadā restaurēja, visu procesu iemūžinot fotoalbūmā, ko sola atdot pircējam.

Sotheby’s izsole notiks Londonā un tiek prognozēts, ka Zagato zele cena būs 5-10 tūkstoši mārciņu (5500-11 000 eiro).

Foto: Publicitātes attēls

BMW Zagato

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.