Toyota Corolla Eiropas tirgū tagad kā hibrīda universāls (+ FOTO)

Japānas autobūves kompānija Toyota prezentējusi jaunās paaudzes universālu Corolla Touring Sports, kas Eiropas tirgū būs pieejams, tostarp ar divām hibrīdiekārtām un modeļu piedāvājumā nomainīs Auris Touring Sports.

Nesen Toyota nāca klajā ar paziņojumu, ka atsakās no nosaukuma Auris un atgriežas pie labāk pazīstamā Corolla, tādejādi arī Eiropas tirgū Auris vietā stājas Corolla. Tiesa, par Auris Touring Sports tiešo pēcteci šo modeli gan nosaukt nevarēs, jo tas izstrādāts „no nulles” un uzbūvēts uz globālās platformas TNGA. Pateicoties šai arhitektūrai izdevies palielināt bagāžas nodalījuma ietilpību līdz 598 litriem (agrāk 507) gandrīz panākot konkurentus VW Golf Variant un Škoda Octavia Combi (attiecīgi 605 un 610 litri). Universāla riteņu bāze – 2700 mm.

Par Corolla Touring Sports bāzes dzinēju Eiropas tirgum izvēlēts 1,2 litru benzīna trīscilindru agregāts ar 116 Zs jaudu. Dīzeļdzinēju motoru piedāvājumā nebūs, toties hibrīdiekārtas būs divas: ar 122 un 180 Zs jaudu.

Universāla pircējiem būs pieejams arī tādas ekstras, kā projekcijas displejs, bezvadu uzlāde viedtālrunim un JBL audio sistēma.

Plašākam interesentu lokam Corolla Touring Sports tiks parādīts oktobrī – Parīzes autoizstādē.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.