Šveice aizliedz dīzeļa Porsche un Mercedes reģistrāciju

Šveice pārtraukusi dažu Porsche Cayenne, Macan un Mercedes-Benz Vito versiju reģistrāciju sakarā ar to, ka ar dīzeļdzinējiem aprīkotie automobiļi neatbilst valstī noteiktajiem ekoloģiskajiem normatīviem.

Aizliegums attiecas uz Porsche Cayenne versiju ar 4,2 litru dīzeļdzinēju, Macan, kas aprīkots ar 3,0 litru dīzeli un Mercedes-Benz Vito, ko komplektē ar 1,6 litru dīzeli. Likums stājas spēkā ar 17.augustu un tajā noteikts, ka minētos modeļus nedrīkstēs Šveicē reģistrēt līdz brīdim, kamēr to motori netiks pārveidoti, lai atbilstu Euro-6 normatīviem. Līdz šim datumam piereģistrētos automobiļus ekspluatēt drīkstēs, taču arī tiem jāveic pārbūve, lai to motori atbilstu jaunākajām prasībām.

Atgādināsim, ka Volkswagen koncerns, kurā ietilpst arī Porsche, 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šajā sakarībā nepatikšanas piedzīvojis arī Porsche. Tā šā gada aprīlī saistībā ar tā dēvēto dīzeļgeitu tika aizturēts Porsche motoru izstrādes nodaļas vadītājs Jorgs Kerners, bet 2017.gada septembrī līdzīgs liktenis piemeklēja bijušo uzņēmuma padomes locekli Volfgangu Hacu. Tāpat pērn Porsche nācās atsaukt 22 000 ar trīslitru dīzeli aprīkotu Cayenne, šā gada maijā – 60 000 Cayenne un Macan, bet ekologu organizācija Deutsche Umwelthilfe pieprasīja no autoražotāja 110 miljonus eiro.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.