Tagad tikai piecdurvju versijā – Audi prezentējis jauno A1 (+ FOTO)

Vācijas autobūves kompānija Audi prezentējusi jaunās paaudzes A1, kas turpmāk būs pieejams tikai kā piecdurvju modelis.

Jaunais A1 pieaudzis izmēros – garumā tas pielicis 80 mm, riteņu bāzei 90 mm, plecu un elkoņu zonā – attiecīgi 43 un 28 mm. Arī bagāžas nodalījumā varēs ievietot par 65 litriem vairāk (tagad 335 l), ar nolaistām sēdekļu atzveltnēm sasniedzot 1090 litrus. Tas ir ievērojams pieaugums, tomēr, ne tik daudz kā, piemēram, VW Polo (351 – 1125).

A1 būs pieejams trīs aprīkojuma versijās: bāzes, advanced un S line. Cita no citas tās atšķiras ar dažādām vizuālām detaļām, piemēram, radiatora režģa izskatu. Klients varēs izvēlēties kādu no 11 virsbūves krāsām, vairākus riteņu disku variantus 15-18 collu formātā utt. Ražotājs sola, ka jaunās paaudzes modelim visas vizuālo uzlabojumu paketes interjeram un eksterjeram varēs savstarpēji brīvi konfigurēt un kombinēt vienu ar otru.

Sagatavots arī īpašais A1 modelis, kas veltīts jaunās paaudzes startam. Tas būs pieejams bronzas, baltā un melnā krāsā un izcelsies ar 18 collu riteņiem, tonētiem lukturiem un melnu kompānijas logotipu.

Par piemaksu jauno A1 varēs aprīkot ar sporta piekari un elektroniski regulējamiem amortizatoriem. Pieejamas divas Dynamik paketes, kurās iekļauti, tostarp, lielāki bremžu diski, sarkanas bremžu skavas, izplūdes sistēma ar regulējamu tembru. Protams, pieejami arī sporta sēdekļi, kas tāpat kā standarta sēdekļi var būt apsildāmi.

Braukšanas režīmi ar izvēli starp komfortu un izteikti sportisku pārvietošanos ir veseli četri, bet elektronisko palīgu skaitā būs joslas uzturēšanas, sadursmes brīdinājuma, automātiskās bremzēšanas un kruīzkontroles sistēmas. Papildaprīkojuma sarakstā arī parkošanās palīgs Plus ar atpakaļskata kameru (pirmoreiz šim modelim) un parkošanās asistents, kas mašīnu stāvvietā noliks pats (vadītājam atliks spiest gāzi un bremzes).

Visi A1 jau no rūpnīcas tiks piegādāti ar 10,25 collu digitālo mērinstrumentu paneli. Bāzes versijai būs iebūvēts vienkāršs radio ar Bluetooth, bet funkciju pārvaldīšana notiks ar stūres taustiņiem.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.