“Mercedes” pikaps ar ceļojumu māju uz muguras (+ FOTO)

“Mercedes-Benz” prezentējis X-klases pikapa īpašo versiju, kas izstrādāta sadarbībā ar speciālā aprīkojuma ražotāju “Tischer” un paredzēta ceļošanas prieku baudītājiem.

Pikapa kravas kastei piestiprinātajā modulī iekārtota guļamtelpa ar 1,50 m platumu un trim krēsliem, kurus vajadzības gadījumā var transformēt par guļvietu trešajam ceļotājam.

Modulis ir aptuveni 2 m augsts un bez guļamtelpas tajā iebūvēta arī virtuve ar gāzes pavardu, dušas kabīne, nolaižama izlietne un izbīdāms tualetes pods.  

Automobilis būs apskatāms Štutgartes “Caravan, Motor, Touristik” (no 13.01) izstādē kopā ar vēl vienu X-klases modifikāciju, ko Mercedes uzbūvējis kopā ar kompāniju “VanEssa”. Šajā gadījumā X-klases pikapa kravas kastei pielāgots 250 kg smags, izbīdāms modulis ar virtuves aprīkojumu, kurā būs gāzes plīts, izlietne, ledusskapis, atvilktnes un nodalījumi pārtikas un trauku uzglabāšanai. Modulis tiek nosegts ar tīkkoka vāku, ko 45 grādu leņķī paceļ gāzes amortizatori. Komplektu papildina viegli piestiprināma brezenta telts ar ieeju no aizmugures. 

Pagaidām X-klasei pieejami divi četru cilindru dīzeļi ar 163 un 190 Zs jaudu kombinācijā ar aizmugures riteņu piedziņu un pieslēdzamo pilnpiedziņu. 2018.gada vidū ražotājs sola V6 dīzeļdzinēju, kas jau no rūpnīcas būs komplektā ar pilnpiedziņu. Šajā gadījumā sliktos braukšanas apstākļos palīdzēs standarta pazeminošie pārnesumi un aizmugurējās ass diferenciāļa bloķētājs (papildmaksa). 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.