Kia Stinger – korejiešu “dzelonis” ieradies Rīgā (+ video)

Oktobra vidū savu oficiālo tirdzniecības startu piedzīvoja sportiskais četrdurvju sedans Kia Stinger, bet tagad korejiešu „dzelonis” (tulkojumā no angļu val.) kļūst pieejams arī Latvijas pircējiem.

4,83 m garais automobilis ar ar fastback tipa virsbūvi izgatavots uz aizmugurējās piedziņas platformas, priekšā tam ir McPherson statņi, bet aizmugurē – daudzsviru piekare.  Stinger komplektēts ar adaptīvajiem amortizatoriem un stūres iekārtu, bet pircējam pieejamo ekstru sarakstā (lepnākajā versijā – jau no rūpnīcas) ir diožu lukturi, Nappa apdares sēdekļi, Harman/Kardon mūzika ar 15 skaļruņiem, navigācijas sistēma ar 8 collu ekrānu, vairāki rūpnīcas sagatavoti elektronikas režīmu iestatījumi (Personal, Eco, Sport, Comfort un Smart), 18 un 19 collu (3,3 litru motoram) riteņu diski, projekcijas ekrāns, bezvadu uzlādes niša tālrunim u.c. elektroniskām ierīcēm, Brembo bremzes (3,0 litru motoram), lietus un gaismu sensori, apsildāms vējstikls un sēdekļi, elektriski verams bagāžnieka vāks, viedatslēga, elektroniskā stāvbremze ar Auto Hold funkciju utt.

Elektronisko palīgu sarakstā ir sistēma, kas brīdina par sadursmi ar priekšā braucošo transportlīdzekli, automātiskā bremzēšanas sistēma, adaptīvā kruīzkontrole, joslas uzturēšanas palīgs un sistēma, kas brīdina par šķēršļiem tad, kad automašīna virzās atpakaļgaitā.

Klienti varēs izvēlēties Stinger ar aizmugures vai visu riteņu piedziņu. 4×4 variants būs komplektēts ar griezes momenta vektorēšanas sistēmu, kas piebremzē riteņus, kam tobrīd ir vismazākā saķere ar ceļu, savukārt aizmugurējo riteņu piedziņai būs paaugstinātas berzes diferenciālis.  

Eiropas tirgum korejieši sagatavojuši trīs motorus: 2,0 litru benzīna versija attīsta 255 ZS, 2,2 litru dīzeļdzinējs, kas izceļas ar patrīkami nelielu (5,6 l/100 km) degvielas patēriņu – 200 ZS un 3,3 litru V6 benzīna versija – 370 Zs. Visi motori komplektēti ar turbīnu, visi strādā kombinācijā ar astoņu pakāpju automātisko kārbu.

Topmodelis Stinger 3,3 T-GDI GT ar 370 Zs sešcilindru motoru Latvijā maksās, sākot no 50 490 eiro.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.