AvtoVAZ iekaro pasauli – vairāk nekā 300 Lada uz Kubu

AvtoVAZ turpina paplašināt noieta tirgu robežas, pievienojot tiem savu tālāko mērķi – par Brīvības salu dēvēto Karību pērli Kubu.

Krievijas autobūves koncerns nosūtījis uz Kubu 344 automobiļus – Lada Vesta sedanus un Largus Cross universālus. Plānots, ka tos savām vajadzībām izmantos valsts taksometru un nomas dienesti, kā arī kompānijas, kas nodarbojas ar tūrisma pakalpojumu sniegšanu.

Darījuma summa netiek izpausta, taču zināms, ka automobiļu piegādes tiek īstenotas ar “Внешэкономбанк” un “Krievijas eksporta centra” palīdzību.

AvtoVAZ vadītājs Nikolā Mors atzīmējis, ka Kuba ir viens no prioritāriem eksporta tirgiem, piebilstot, ka “Šī valsts atceras un ciena Lada zīmolu.”

344 Lada automašīnas Kubā ieradīsies 2018.gada sākumā, taču piegādes turpināsies arī nākotnē un eksportēto automobiļu skaits pieaugs.

Agrāk jau tika ziņots, ka AvtoVAZ plāno Lada versiju ar stūres un pedāļu novietojumu labajā pusē, tādejādi iezīmējot savos plānos arī noieta tirgus valstīs, kur satiksmes kustība organizēta savādāk nekā lielākajā daļā pasaules.

AvtoVAZ plāno, ka līdz 2022.gadam katrs piektais Lada automobilis tiks realizēts ārpus Krievijas robežām.

Mums tuvākais tirgus, kur darbojas AvtoVAZ dīleru centri atrodas Lietuvā.

 

Lada Vesta Kubas tirgum Foto: Ekrānšāviņš no krievu medijiem

Lada Largus Cross Kubas tirgum

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.