“BMW” modernizē elektrisko “i3” un pievieno sportisko versiju (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija “BMW” modernizējusi elektriskās piedziņas hečbeku “i3” un papildinājusi modeļu saimi ar sportisko modifikāciju “i3s”.

“BMW i3s” aprīkots ar pārveidotu elektromotoru, kas atšķirībā no standarta versijas attīsta par 14 ZS un 20 Nm vairāk, proti 184 Zs un 270 Nm. No vietas līdz simtam šāds elektromobilis paātrinās 6,9 sekundēs (par 0,3 sekundēm ātrāk nekā “i3”), bet maksimālais ātrums pārsniedz 160 km/h.

Sportiskajai versijai ir arī mazliet savādāka konstrukcija – piekare ir par 10 mm zemāka, bet aizmugures riteņu šķērsbāze – par 40 mm platāka. Piekarei izmantotas stingrākas atsperes, amortizatori un šķērsstabilizatori, izmainīta stabilizācijas sistēmas darbība. Vadītāja rīcībā ir sporta režīms, kas maina stūres iekārtas un akseleratora pedāļa atbildes reakciju.

Gan standarta modelis, gan sportiskais “i3” tiek komplektēts ar 33,2 kilovatstundu litija-jonu akumulatoriem, kas nodrošina aptuveni 300 km gaitas rezervi. Lai nodrošinātu lielāku nobraukumu, par piemaksu var pasūtīt 647 kubikcentimetru divcilindru benzīna motoru, kas darbojas kā ģenerators un papildina strāvas krājumus.

Modernizētā “i3” vizuālais tēls mainījies minimāli. Var atzīmēt nedaudz savādākas formas buferus un aizmugures lukturus, kā arī to, ka LED lukturi tagad iekļauti jau no rūpnīcas.

Opciju sarakstā modernizēts multimediju komplekss ar 10,3 collu ekrānu, kā arī jauna akumulatoru uzlādēšanas iekārta “TurboCord”, ko var pieslēgt pie 120 un 240 voltu sistēmas.

Modernizēto “BMW i3” un “i3s” pirmizrāde paredzēta septembrī gaidāmajā Frankfurtes autoizstādē.  

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.