“Audi” piesaka krosoveru ar 600 Zs jaudu

Vācijas autobūves kompānija “Audi” iesniegusi patentu birojā pieteikumu par jauna nosaukuma reģistrēšanu, rezervējot to jaunam, aptuveni 600 Zs jaudīgam krosoveram.

Saskaņā ar mediju informāciju, nosaukums rezervēts modelim “RS Q8” – krosovera “Q8” (no 2018.gada) jaudīgajai modifikācijai. Jau tagad ir skaidrs, ka tas kļūs par vācu kompānijas krosoveru līnijas flagmani, saņemot arī atbilstošas jaudas motoru – aptuveni 600 Zs jaudīgu V8 Twin-Turbo agregātu no “Porsche Panamera Turbo”. Zināms, ka komplektā būs arī automātiskā pārnesumkārba un pilnpiedziņas sistēma.

Tālākā nākotnē “Audi Q8 RS” saimi varētu papildināt hibrīda modifikācija no 2017.gada Ženēvas autoizstādē parādītā prototipa “Q8 Sport”. Atgādināsim, ka šis automobilis bija aprīkots ar spēka iekārtu, kas apvieno trīs litru V6 benzīna motoru ar divām turbīnām un  elektromotoru attīstot kopējo jaudu 476 Zs.

“Audi Q8” uz konveijera nonāks 2018.gadā. Krosovers tiks ražots Bratislavā, Slovākijā– turpat, kur tagadējais flagmanis Q7.

Tirgū “Audi Q8”, kas konstruēts kā izteikti sportisks un dinamisks modelis, konkurēs ar “BMW X6” un “Mercedes-Benz GLE Coupe”.

 

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.