EIB tur aizdomās “Volkswagen” par krāpniecību aizdevuma iegūšanā “dīzeļgeitas” skandālā

Eiropas Investīciju banka (EIB) paziņojusi par aizdomām, ka Vācijas autobūves uzņēmums “Volkswagen” varētu būt ar negodīgiem paņēmieniem ieguvis aizdevumu 400 miljonu eiro apmērā, lai attīstītu tehnoloģiju, kas izmantota Eiropas Savienības (ES) kaitīgo izmešu testu apiešanai.

EIB prezidents Verners Hojers norādīja, ka banka izvērtē Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroja (OLAF) secinājumus attiecībā uz to, vai “Volkswagen” izmantojis šo aizdevumu, lai izstrādātu kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru tā dēvētājā dīzeļgeitas skandālā.

Viņš piebilda, ka EIB pārtraukusi biznesa attiecības ar autoražotāju un tam vairs neplāno piešķirt jaunus aizdevumus.

“Mēs esam ļoti vīlušies tajā, kas tiek apgalvots OLAF izmeklēšanā, proti, ka “Volkswagen” maldinājis EIB par falsificēšanas programmatūras izmantošanu,” skaidro Hojers.

Kopš 1990.gada “Volkswagen” aizdevumos no EIB saņēmis aptuveni piecus miljardus eiro, 4,5 miljardiem eiro nonākot Eiropas biznesa rīcībā, vēsta banka.

“Volkswagen” 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.