Mazda saņem IIHS 2017. gada augstāko drošības novērtējumu Top Safety Pick+

Pieciem pašreizējiem Mazda modeļiem (ASV specifikācijas), ko testēja ASV Apdrošināšanas institūts lielceļu drošībai (U.S. Insurance Institute for Highway Safety – IIHS), tai skaitā jaunajam Mazda CX-5 ir piešķirts šīs bezpeļņas organizācija augstākais drošības novērtējums – Top Safety Pick+.

IIHS automobiļu triecienizturību izvērtē piecos testos – frontālā sadursmē ar nelielu un vidēju pārklāšanos, sānu triecientestā, jumta izturības testā un galvas balstu un sēdekļu darbības testā, kurā tiek simulēts trieciens no aizmugures. Tāpat tiek vērtēta priekšējo lukturu darbība un frontālās sadursmes novēršanas spējas, pielietojot autonomās ārkārtas bremzes un frontālās sadursmes brīdinājuma sistēmas.

2017. gadā testētie Mazda modeļi bija Mazda CX-9, Mazda CX-3, Mazda3, Mazda6, kā arī pavisam nesen – jaunais Mazda CX-5. Aprīkojumā ar Mazda progresīvo un novatorisko i-ACTIVSENSE autovadītāja palīgsistēmu klāstā ietilpstošo frontālās sadursmes novēršanas sistēmu un adaptīvajiem LED lukturiem tie visi saņēma Institūta augstāko drošības novērtējumu Top Safety Pick+.

IIHS norāda, ka Mazda ir vienīgais no 16 autoražotājiem, kas augstāko novērtējumu Top Safety Pick+ ir saņēmis par visiem tā pašreizējiem šogad līdz šim testētajiem modeļiem. Šādus rezultātus sasniegt bija iespējams, jo visi modeļi nodemonstrēja augstāko veiktspējas līmeni jaunizveidotajā priekšējo lukturu darbības kategorijā, kā arī jau esošajās triecienizturības novērtējuma kategorijās.

Kā rāda IIHS testu rezultāti, SKYACTIV tehnoloģiju klāstā ietilpstošā SKYACTIV virsbūve ir ne tikai viegla, padarot braukšanu īpaši aizraujošu, bet vienlaikus arī nodrošina izcilu aizsardzību sadursmes gadījumā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.