Nauda savākta; amerikāņu Viper pacentīsies uzlabot Nirburgringas rekordu

Ar speciāla fonda palīdzību savākti 159 000 dolāru, kas bija nepieciešami, lai noorganizētu Dodge Viper komandas braucienu uz Nirburgringas trasi, kur aizokeāna viesi mēģinās pārspēt aizvadītajā nedēļā McLaren uzstādīto rekordu.

 Vācijā tiks nogādāti divi Dodge Viper sacīkšu modifikācijas ACR eksemplāri, kas komplektēti ar 8,4 litru 10 cilindru 645 Zs motoru un sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Pie Viper stūres sēdīsies Dominiks Farnbahers un Luka Štolcs. Abi ir pieredzējuši sportisti: pirmais 2011.gadā ar Viper ACR uzstādīja Nirburgringas rekordu sērijveida automašīnām, bet otrs šajā trasē ar Lamborghini izcīnīja pirmo starta vietu Blancpain GT Series Endurance Cup sacīkstēs.  

 Lai pārspētu McLaren P1 LM rekordu sērijveida mašīnām, Viper būs jāizbrauc 20 km garā trase ātrāk par 6 minūtēm un 43,22 sekundēm. Atzīmēsim, ka McLaren valda tronī kopš maija beigām, kad britiem izdevās par 2 sekundēm pārspēt ķīniešu elektriskās piedziņas kupeju Nio EP9, kas savu rekordbraucienu veica pagājušā mēneša vidū.

 

 

 

 

 

Foto: Ekrānšāviņš no motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.