400 Zs dīzelis ar četrām turbīnām 5.sērijas BMW (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija BMW sagatavojusi jaunu piedāvājumu M Performace modeļu klāstā – 5.sērijas sedanu ar četru turbīnu 400 Zs jaudīgu dīzeļdzinēju.

Kā ziņo ražotājs, jaunā versija M55d ir aprīkota ar trīs litru sešu cilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 400 Zs jaudu un maksimālo griezes momentu 760 Nm, kas pieejams diapazonā no 2000 līdz 3000 apgriezieniem minūtē. Pie tam jau pie 1000 apgriezieniem minūtē motors, ko BMW nodēvējis par jaudīgāko sešcilindru dīzeli vēsturē, attīsta 450 Nm.

Jaunais spēka agregāts komplektēts ar četrām turbīnām – divām zemspiediena un divām augstspiediena, turklāt trīs no tām (divas zemspiediena un viena augstspiediena) strādā pastāvīgi, bet ceturtā pieslēdzas pie 2500 apgr/min.

Komplektā ar jauno motoru un astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu versijas M550d sedans 100 km/h sasniedz 4,4 sekundēs, kamēr universāla modifikācijai nepieciešams par 0,2 sekundēm vairāk. Maksimālais ātrums abos gadījumos būs elektroniski ierobežots līdz 250 km/h.

BMW 550d komplektācijā iekļauta xDrive pilnpiedziņas sistēma, adaptīvā kruīzkontrole, braukšanas režīmu izvēle,  funkcija, kas ļauj izbraukt automobili no garāžas bez vadītāja pie stūres, kā arī 19 collu riteņu diski.

Sedana modifikācija tirdzniecībā nonāks jau jūlijā, bet universāls – gada beigās. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.