“Arona”, “Alora” – vēl divi jauni “Seat” krosoveri līdz 2019.gadam

Spānijas autobūves kompānija “Seat” tuvāko gadu laikā plāno papildināt savu krosoveru piedāvājumu ar diviem jauniem modeļiem “Arona” un “Alora”. Ražotājs cer, ka jaunpienācēji ļaus palielināt kompānijas kapacitāti par 20%līdz 400 000 vienību.

“Arona” –  “Seat” pirmā krosovera “Ateca” mazākais brālis, pie pircējiem dosies jau šogad, pa ceļam nosvinot pirmizrādi Ženēvas autoizstādē (no 9.03). “Arona” līdzināsies jaunās paaudzes “Ibiza” gandrīz pilnībā pārņemot no tās arī salona iekārtojumu. Tirgū tas konkurēs ar tādiem mazā krosoveru segmenta pārstāvjiem kā “Nissan Juke”, “Renault Captur” un “Opel Mokka”.

“Alora” būs “Seat” trešais krosovers, kas pārdošanā gaidāms 2019.gadā. Šis modelis tiks ražots uz “Škoda Kodiaq” platformas un maksās aptuveni 30 000 eiro. Atšķirībā no čehu ražojuma, spāņu krosovers plānots kā sportiska izskata modelis ar platu stāju un piezemētu virsbūvi. Zināms, ka “Alora” būs “Mild-Hybrid” versija ar 12 kW elektromotoru. Šādas sistēmas pluss ir tāds, ka tā spēj samazināt degvielas patēriņu, dod papildu enerģiju brīžos, kad nepieciešama lielāka jauda (piemēram, apdzenot) un nelielus atstatumus veikt pilnībā elektriskā režīmā (piemēram, novietojot automobili stāvvietā). 2020.gadā sekos “Plug-in” versija ar iespēju baterijas uzlādēt pie mājas elektrotīkla, kas savu tehnisko pildījumu aizgūs no astotās paaudzes “E-Golf”.

“Seat” vadība neizslēdz arī pilnībā elektrisku krosoveru, taču tas vairāk būs atkarīgs no tā, kā veiksies mātesuzņēmumam “Volkswagen” ar modeļiem, kas tiks izstrādāti uz “VW” jaunās modulārās platformas, kas paredzēta elektriskās piedziņas modeļiem.

Seat Ateca Foto: Publicitātes attēls

Seat Arona ziemas testos

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.