Nosaukti Pasaules Gada auto pretendenti

Konkursa (World Car of the Year (WCOTY)) rīkotāji sastādījuši sarakstu ar automobiļiem, kas pretendē uz šī gada uzvarētāja lauriem.

Uzvarētāji tiks noteikti vairākās kategorijās, taču jau tagad ir skaidrs, ka cīņā par galveno balvu nospiedošs pārsvars ir Volkswagen koncerna modeļiem.

Un tā – uz galveno titulu World Car of the Year pretendē: Audi A5/S5 Coupé, Audi Q2, Audi Q5, Fiat/Abarth 124 Spyder, Honda Civic, Jaguar F-Pace, Mazda CX-9, Škoda Kodiaq, Toyota C-HR un Volkswagen Tiguan.

Luksusa klases (World Luxury Car) ieskaitē par uzvaru cīnīsies: Bentley Bentaga, BMW 5er Serie, Genesis G90, Mercedes-Benz E-Klasse, Volvo S90/V80.

Labāko sporta auto (World Performance Car) izvēlēs no: Aston Martin DB11, Audi R8 Spyder, Honda/Acura NSX un Porsche Boxster/Cayman.

Videi draudzīgākā auto (World Green Car) tituls tiks kādam no: Chevrolet Bolt, Honda Clarity Fuel-cell Car, Hyundai Ioniq, Tesla Model X vai Toyota Prius Prime, bet par piemērotāko pilsētas (World Urban Car) satiksmei atzīs: BMW i3 (94 Ah), Citroen C3, Ford Ka+, Smart Cabriolet vai Suzuki Ignis.

Prestišo “Latvijas Gada auto 2017” titulu izcīnija  Škoda Kodiaq

Foto: Publicitātes attēls

Škoda Kodiaq – Latvijas Gada auto 2017 Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.