Vācietis nobraucis ar E-klases “Mercedes” vairāk nekā miljonu kilometru (+ foto)

Vācietim Mihaelam Niklam viņa 1992.gadā iegādātais “Mercedes E-Class” uzticami kalpo nu jau ceturtdaļgadsimtu. Šajā “Daimler” kompānijas darbinieks ar 1992.gadā ražoto sedanu nobraucis vairāk nekā miljonu kilometru.

Kā raksta vācu izdevums “Die Welt”, Mihaels Nikls ar 75 Zs (126 Nm) dīzeļdzinēju aprīkoto E-klases sedanu iegādājās ar īpašu atlaidi, ko “Daimler” koncerns piešķir saviem darbiniekiem. Nikls plānoja to pārdot nākamajā gadā par lielāku cenu, taču tirgus vērtība un pieprasījums pēc dīzeļa versijām strauji nokritās, jo medijos izplatījās ziņas par to, ka cietās daļiņas, ko satur dīzeļdzinēju izplūdes gāzes, var nodarīt kaitējumu cilvēku veselībai un izraisīt vēzi.

Nikls atstāja mašīnu sev un lēmumu nav nožēlojis. Pa šo laiku viņam nācies nomainīt vien sajūgu (2003.gadā pie noskrējiena 445 000 km), bremžu sistēmas komponentus, ģeneratoru un ūdenssūkni.

Pēc īpašnieka aprēķiniem, 25 gadu laikā automobiļa tehniskajām apkopēm iztērēti aptuveni 58 500 eiro, bet 54 000 atstāti degvielas uzpildes stacijās.

 

Foto: Ekrānšāviņš no motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.