Aston Martin un Red Bull hiperauto izpērk trīs gadus uz priekšu

Britu kompānija Aston Martin savā Twitter mikroblogošanas kontā paziņojusi, ka visi 150 hiperauto AM-RB 001 ielas versijas eksemplāri ir izpārdoti pēc iepriekšēja pasūtījuma.

Ekskluzīvas tehnikas cienītājus nav atturējis nedz fakts, ka pirmais klients savu pasūtījumu saņems tikai pēc trim gadiem, nedz tas, ka noformēt pieteikumu aptuveni trīs miljonus dolāru vērtā hiperauto iegādei varēja vien veicot pusmiljonu mārciņu (635 000 dolāru) priekšapmaksu.

Par kopīga superauto projektu Aston Martin un Red Bull paziņoja šā gada pavasarī, bet vasarā tika parādīts pirmais prototips. Projektā iesaistīti augstākās raudzes speciālisti, tajā skaitā Williams, McLaren un Red Bull čempionauto konstruktors Adrians Ņūvijs un Aston Martin galvenais dizaineris Mareks Reihmans.

AM-RB 001 būs oglekļa šķiedras šasija un virsbūve, bet 1000 Zs jaudīgais septiņu litru V12 dzinējs ļaus pārsniegt 400 km/h. Zināms, ka 10 sekunžu laikā automašīna varēs sasniegt 320 km/h, bet 5 sekundes būs vajadzīgas, lai sabremzētos līdz nullei.

Pavisam paredzēts izgatavot 150 koplietošanas ceļiem paredzētus hiperauto, bet vēl 25 eksemplāri tiks uzbūvēti sacīkšu trasēm.

 

Foto: Twitter.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.