Volkswagen jaunais krosovers Atlas startēs 2017.gada pavasarī

Volkswagen jaunais septiņvietīgais krosovers Atlas pie klientiem dosies 2017.gada pavasarī. Vasarā mediji pasteidzās izziņot, ka Volkswagen jaunā krosovera nosaukums būs Teramont, taču tagad noskaidrojies, ka kompānija jau pavasarī šim modelim rezervējusi nosaukumu Atlas.

Iespējams, kādu tas apbēdinās, taču Volkswagen “T”sākumburtu ēra krosoveru nosaukumos (Tiguan, Touareg) nu ir beigusies. Jaunais modelis nodēvēts par Atlas, kas esot saistīts ar amerikāņu vēlmi pēc vieglāk izrunājama vārda.  

Sākumā tikai ASV tirgum paredzētais Atlas savu pirmizrādi svinēs 27.oktobrī Kalifornijā. Zināms, ka septiņvietīgais automobilis ar trīs sēdekļu rindām tiks ražots uz pagarinātas MQB platformas un tiks komplektēts ar četru un sešu cilindru benzīna un dīzeļa agregātiem. Vizuāli tas atgādinās 2013.gadā Detroitas autoizstādē prezentēto konceptu CrossBlue, bet salona iekārtojums līdzināsies daudziem labi pazīstamā otrās paaudzes Tiguan interjeram.

Volkswagen Atlas ražošana ASV, Čatanogas rūpnīcā sāksies šī gada nogalē, bet pirmās automašīnas dīleru centri saņems 2017.gada pavasarī.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.