Huyndai atklāj jaunās paaudzes i30

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai atklājis jaunās paaudzes hečbeku i30. Pasaules pirmizrādi tas piedzīvos Parīzes autoizstādē (no 1.10), bet markas dīleru centros nonāks 2017.gada sākumā.

i30 garums ir 4340 mm, automašīna ir 1795 mm plata, 1455 mm augsta un apveltīta ar 2650 mm riteņu garenbāzi. Tādejādi jaunais modelis izrādījies par 40 mm garāks, 15 mm platāks un 15 mm zemāks, riteņu bāzei paliekot nemainīgai.

Neraugoties uz to, ka ražotājs centies konstrukcijā izmantot vairāk īpaši vieglu materiālu, kopējā automobiļa masa visvienkāršākajā versijā pieaugusi par 10 kg un tagad ir 1316 kg. Hyundai gan mierina, ka augstas izturības tērauda pielietojuma īpatsvars pieaudzis par 53 procentiem, turklāt automobilis ir krietni bagātāk aprīkots.

Motoru klāstu veido pa trim benzīna un dīzeļa dzinējiem. Pirmos pārstāv 1,4 litru turbo agregāts ar 140 Zs, trīscilindru turbo ar viena litra darba tilpumu un 120 Zs, kā arī 100 Zs jaudīgs atmosfēriskais dzinējs. Savukārt dīzeļdzinējs ar 1,6 litru tilpumu pieejams trīs versijās – ar 95, 110 un 133 Zs. Transmisijas divas – sešpakāpju mehāniskā un septiņu pakāpju “robots” ar diviem sajūgiem.Vēlāk piedāvājumu papildinās jaudīgā modifikācija “N”, ko pēc vēl neapstiprinātas informācijas varētu komplektēt ar divu litru četrcilindru benzīna motoru, kas attīstīs aptuveni 260 ZS. Iespējams, šī versija varētu iegūt arī pilnpiedziņas variantu.

Huyndai i30 aprīkojumā būs multimediju sistēma ar Apple CarPlay un Android Auto atbalstu, adaptīvā kruīzkontrole, sistēma, kas palīdzēs izvairīties no sadursmes ar priekšā braucošo transportlīdzekli, aklās zonas “uzraugs” un palīgsistēma, kas palīdzēs noturēt automobili savā joslā. Pieejama arī Tom Tom navigācija ar pakalpojumu atbalstu septiņu gadu garumā, kā arī viedtāltuņa bezvadu uzlādes funkcija. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.