Izsolīs unikālu 70.gadu “Plymouth”, kuru izmantoja lidmašīnu paātrinājuma mērīšanai

“Barrett-Jackson” izsolē oktobra beigās tiks piedāvāta unikāla 70.gadu “Plymouth Superbird” kupeja, kas tika izmantota, lai noteiktu kaitīgo izmešu daudzumu lidmašīnu izplūdes gāzes to pacelšanās laikā.

1972.gadā kompānija “Nichels Engineering” to pielāgoja pēc ASV apkārtējās vides uzraudzības aģentūras (EPA) pasūtījuma un aprīkoja ar attiecīgu aparatūru. Speciālā automobiļa pamatā bija īsts “Nascar sacīkšu” automobilis, jo tas izrādījās viens no nedaudziem, kas varēja turēt līdzi startējošai lidmašīnai un paātrināties līdz 225 km/h. Kupejai saglabāja oriģinālo astoņu cilindru 375 Zs motoru, bet automātiskā pārnesumkārba tika nomainīta pret mehānisko, lai vadītājs varētu labāk kontrolēt ieskrējienu.

Pēc tam, kad automašīna pēc pusotru gadu ilgas kalpošanas EPA tika norakstīta, to par nieka 500 dolāriem iegādājās kāds darbmācības skolotājs. 2005.gadā viņš pārdeva automobili tā pašreizējam īpašniekam, kurš trīs gadu laikā atjaunoja kupeju tās agrākajā izskatā, uzliekot atpakaļ arī speciālo mērīšanas aparatūru, ko skolotājs bija demontējis.

“Barrett-Jackson” izsole notiks Lasvegasā, šā gada oktobrī. Pagaidām nav zināms, cik organizatori cer saņemt par unikālo lidmašīnu atgāzu mērītāju.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.