Jaunās paaudzes “BMW i8” kļūs divreiz jaudīgāks

“BMW” hibrīda kupejas “i8” jaunās paaudzes modelis iegūs jaunas konstrukcijas spēka iekārtu un kļūs vairāk nekā divas reizes jaudīgāks nekā tas ir šobrīd, sasniedzot 750 Zs.

Atsaucoties uz saviem ziņu avotiem, auto jaunumiem veltītais izdevums “Automobile” vēsta, ka konstruktori atteiksies no pašlaik izmantotā 231 Zs 1,5 litru turbo motora par labu pilnībā elektriskai iekārtai. Tās sastāvā būs trīs elektromotori un modernizēts akumulatoru bloks ar lielāku kapacitāti, kas bez papildu lādēšanas varēs nodrošināt sportiskajai kupejai aptuveni 500 km distanci.

Tāpat jaunais “i8” iegūs pilnpiedziņas sistēmu un adaptīvo piekari ar funkciju, kas analizē ceļa virsmas stāvokli pirms automobiļa un, vadoties no iegūtajiem datiem, pieregulē automobiļa amortizatorus attiecīgajai situācijai.

“BMW i8” jaunās paaudzes modeli pircēji sagaidīs 2022. vai 2023.gadā.

Pirmās paaudzes “i8” apgādāts ar hibrīda spēka iekārtu, kuras sastāvā iekļauts 1,5 litru trīscilindru 231 Zs benzīna turbo motors, 131 Zs elektromotors, sešu pakāpju automātiskā pārnesumkārba un litija jonu akumulatoru bloks. 100 km/h bavāriešu kupeja sasniedz 4,4 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 250 km/h.  

Vācijas tirgū šāda automašīna maksā 130 000 eiro.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.