Aktiera Antona Jeļčina vecāki iesūdz tiesā “Fiat Chrysler” par “Jeep Grand Cherokee” negadījumu

Krievijā dzimušā amerikāņu aktiera Antona Jeļčina vecāki iesūdzējuši tiesā kompāniju “Fiat Chrysler” par nelaimes gadījumu, kurā filmu sērijas “Star Trek” (“Zvaigžņu ceļš”) aktieris gāja bojā 27 gadu vecumā.

Kā jau ziņots, Jeļčins jūnijā tika atrasts miris pie savas mājas Losandželosā. Aktieris bija novietojis auto uz stāva piebraucamā ceļa, bet pats izkāpis no tās ārā. Domājams, ka mašīna sāka ripot, piespiežot vīrieti pie mājas žoga.

“Kad vecāki apglabā savus bērnus, tas ir nepareizi un nedabiski,” Jeļčina tēvs Viktors sacīja preses konferencē, kurā paziņoja par tiesvedības sākšanu.

Vecāku iesniegtajā prasībā Losandželosas Augstākajā tiesā kompānija “Fiat Chrysler” apsūdzēta nonāvēšanā neuzmanības rezultātā.

“Fiat Chrysler” aprīlī ražošanas defekta dēļ atsauca vairāk nekā 1,1 miljonu automašīnu visā pasaulē. Nepārdomāta pārnesumu pārslēga dizaina dēļ fiksēti daudzi gadījumi, kad autovadītāji kļūdaini uzskatījuši, ka viņi automātisko ātrumkārbu pārslēguši uz “Park” jeb stāvēšanas pozīciju.

Šī iemesla dēļ 41 cilvēks guvis savainojumus, notikušas 212 avārijas, kā arī vēl 308 cilvēki sūdzējušies par bojātu īpašumu.

Viktors un Irīna Jeļčini uzsver, ka dēla 2015.gada “Jeep Grand Cherokee” automašīnas pārnesumu pārslēgam esot bijis “viens vai vairāki dizaina, ražošanas vai defekti, kuri kompānijai bija zināmi vai par kuriem tai vajadzēja zināt”.

“Fiat Chrysler” izteica Jeļčina vecākiem līdzjūtību par dēla zaudējumu, taču norādīja, ka esot vēl “par agru” spriest par viņa nāves iemeslu.

Jeļčina vecāki pagājušonedēļ pieteicās par aktiera 1,4 miljonus ASV dolāru (1,2 miljonus eiro) vērtā mantojuma pārvaldītājiem. Tiek uzskatīts, ka viņš nav atstājis testamentu.

Jūlijā iznāca filma “Star Trek Beyond” (“Zvaigžņu ceļš: Bezgalība”), kurā Jeļčins spēlē krievu kosmosa kuģu pilotu Pāvelu Čekovu. Filmas veidotāji nākamajās daļās nemeklēs Jeļčina aizstājēju, atklāja producents Dž.Dž.Abramss.

Jeļčins dzimis 1989.gadā Sanktpēterburgā. Viņa vecāki Irīna Korina un Viktors Jeļčini bija daiļslidotāji. Viņi bija ebreji, tāpēc cieta no Padomju Savienības politiskajām represijām.

Tajā pašā gadā ģimene saņēma patvēruma meklētāju statusu un pārcēlās uz dzīvi ASV, kad Jeļčins bija sešus mēnešus vecs.

Jeļčins spēlēja aktiera Entonija Hopkinsa 2001.gada kinolentē “Hearts in Atlantis”, kā arī 2004.gadā iznākušajā “House of D”, kurā galveno lomu atveidoja nelaiķa aktieris Robins Viljamss.

Jeļčins spēlējis arī tādās filmās kā “Terminator Salvation” (“Terminators: Glābšana”). “Fright Night” (“Baiļu nakts”) un “Only Lovers Left Alive” (“Izdzīvo tikai mīlētāji”).

iAuto jau rakstīja, ka “Fiat Chrysler” izmeklēs Antona Jeļčina nāves apstākļus, vairāk šeit >>>

Jeep Grand Cherokee Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.