Līzings: Šogad gandrīz trešdaļa no līzingā finansētajiem auto ir videi draudzīgi

Šogad par 283% audzis līzingā iegādāto videi draudzīgo automašīnu skaits, liecina “SEB līzinga” dati.

Gandrīz trešā daļa jeb 425 no šogad līzingā finansētajiem auto ietilpst videi draudzīgu transportlīdzekļu kategorijā, kur oglekļa dioksīda jeb CO2 izmešu daudzums nepārsniedz 110 gramus uz kilometru.

Eko auto iegādei “SEB līzings” šogad piešķīris 5,8 miljonus eiro, un tas ir par 263% vairāk nekā iepriekšējā gada pirmajā pusē.

Trīs populārākie videi draudzīgo auto modeļi šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā ir:

  1. “Ford Focus”,
  2. “Kia Cee’d” un
  3. “Opel Insignia”.

Populārākie modeļi Lietuvā ir:

  1. “VW Passat”,
  2. “Skoda Octavia” un
  3. “Skoda Superb”.

Savukārt Igaunijā tie ir “Škoda Fabia”, “Ford Focus” un “Peugeot 208”.

“SEB bankas” valdes loceklis Ints Krasts paziņojumā medijiem raksta, ka pieprasījums pēc videi draudzīgiem auto ir pieaudzis, pat neskatoties uz to, ka pērn rudenī noteiktas stingrākas prasības “eko auto” statusa saņemšanai. Pretendēt uz izdevīgākiem finansēšanas nosacījumiem tagad var auto, kuru CO2 izmešu daudzums nepārsniedz 110 gramus uz kilometru, bet gadu iepriekš šis rādītājs bija 130 grami uz kilometru.

Šogad iezīmējas arī jauna tendence – atjaunojot savus autoparkus, videi draudzīgas mašīnas izvēlas arī uzņēmēji. Iegādāto eko auto skaits šajā segmentā pieaudzis pat par 579%, bet piešķirtā finansējuma apjoms – par 500%.

Kopumā “SEB līzinga” finansēto auto skaits juridisko personu segmentā šogad pieaudzis par 127%, bet piešķirtais naudas apjoms – par 90%.

Arī kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā vērojams augošs pieprasījums pēc videi draudzīgiem auto. Atbildot uz jautājumu, kādi ir būtiskākie motivējošie faktori videi draudzīgas automašīnas iegādē, “SEB līzinga” klienti norāda, ka viņiem svarīgs ir minimāls degvielas patēriņš. Vienlaikus 16% sieviešu un 30% vīriešu ir svarīgi, lai auto būtu arī pietiekami jaudīgs.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.