“Tesla” saimei pievienosies minivens

“Tesla Motors” vadītājs Īlons Masks paziņojis, ka “Tesla” elektromobiļu saimei pievienosies minivens. Jaunais modelis tiks izstrādāts uz platformas, kas pašlaik tiek izmantota, lai ražotu krosoveru “Model X”.

Īlons Masks to paziņojis savā “Twitter” kontā. “Tesla” vadītājs nav atklājis minivena nosaukumu, toties savam ierakstam veltītajos komentāros piebildis, ka gaidāms vēl viens jauns modelis – “Model Y”. 2015.gada oktobrī Masks jau rakstīja, ka kompānija plāno modeli ar šādu nosaukumu, taču drīz pēc publikācijs ieraksts tika dzēsts.

Toreiz tika ziņots, ka “Model Y” kļūs par otro krosoveru elektroautomobiļu ražotāja piedāvājumā, kas tāpat kā “Model X” saņems uz augšu paceļamas aizmugures sānu durvis.

Jūnija vidū Masks publiskoja “Tesla Motors” tuvāko gadu plānu, kurā bija minēts, ka kompānijas speciālisti izstrādā elektriskās piedziņas kravas auto un autobusu. Abi projekti ir attīstības agrīnajā stadijā, tomēr abus jaunumus plašākai publikai Masks gatavs parādīt jau nākamgad.

Plānā bija norādīts, ka “Tesla” gatavo arī pikapu un kompaktu krosoveru. Eksperti domā, ka dokumentā teiktais attiecas uz “Model Y”.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.