Ford atklāj pieteikšanos modernizētā Kuga iegādei

Ford uzsācis pieteikumu pieņemšanu no klientiem, kas vēlas iegādāties modernizēto kompaktās klases krosoveru Kuga. Cena Vācijā – no 23 300 eiro, piegādes sāksies 2017.gada sākumā.

Modernizētais Kuga var lepoties ar patiešām daudzskaitlīgiem uzlabojumiem, kas garantē ne tikai vizuālo atpazīstamību (jauni starmeši, radiatora režģis, miglas lukturi, LED dienasgaismas, aizmugures optika), bet pilda arī noteiktas funkcijas. Piemēram, jaunais motora pārsegs veidots tā lai labāk pasargātu gājēju sadursmes gadījumā, bet jaunie ksenona starmeši (papildmaksa) automātiski pieskaņojas braukšanas apstākļiem, ņemot vērā automobiļa ātrumu, stūres pagrieziena leņķi un atstatumu līdz objektam un izvēlas optimālo no septiņiem ražotāja izveidotajiem iestatījumiem. Motora pārsegs un bagāžnieka vāks, kas var būt aprīkots ar sensoru vadību (papildmaksa) konstruēts tā, lai būtu viegli nomaināms. Krosovera ir jauns mērinstrumentu panelis, kam atstātas tikai pašas nepieciešamākās pogas un slēdži, savukārt pārējo vada ar trešās paaudzes Sync multimediju sistēmas starpniecību. Jaunā sistēma, kurai ir 8 collu ekrāns un balss vadība, strādā 10 reizes ātrāk par iepriekšējo, ir daudz vienkāršāk uztverama un pārvaldāma. Piemēram, lai nokļūtu līdz tuvākajam benzīntankam vai kafejnīcai, kur ieturēt pusdienas, Kuga vadītājam jānospiež poga un jāizsaka sava vēlēšanās: „Nepieciešama degviela” vai „Vēlos kafiju,” bet Sync3 izplānos ātrāko maršrutu, kā līdz turienei nokļūt. Sync 3 atbalsta arī Apple CarPlay un Android Auto.

Kuga pieejamo drošības un komforta sistēmu klāstā ir parkošanās palīgs, kas patstāvīgi novietos automašīnu brīvajā vietā, palīgs, kas uzmana apkārtni tad, kad automobilis brauc atpakaļgaitā un pārraugot kustību 40 m attālumā no mašīnas uz abām pusēm, brīdina par objektiem, kas tai tuvojas, Active City Stop sistēma, kas tagad darbojas līdz 50 km/h (agrāk 30 km/h) un automātiski bremzējot palīdz samazināt avārijas sekas vai pat pilnīgi izvairīties no tās pilsētas satiksmē, inteliģentā pilnpiedziņa, kas katras 16 milisekundes pārbauda katra riteņa stāvokli attiecībā pret ceļa virsmu un dozē griezi tā, lai vienmēr saglabātos maksimāli iespējamā saķere, savukārt Torque Vectoring Control uzlabos stabilitāti un samazinās risku strauji izbraucot līkumus. Jādomā, ka vadītājam patiks arī elektriskā stāvbremze, elektriski izbīdāms piekabes āķis (kuram nu tas vajadzīgs) un programmējama aizdedzes atslēga, kas neļaus pārsniegt iestatīto maksimālo ātrumu vai deaktivizēt drošības sistēmas (noderēs, uzticot braucamo bērniem).

Modernizētā Kuga motoru gammā jauns 1,5 litru 120 ZS dīzeļdzinējs ar tikai 4,4 litru patēriņu nomainījis 2,0 litru agregātu ar tādu pašu zirgspēku skaitu, bet pārējos spēka agregātus pārstāv 1,5 litru benzīna motors ar 120, 150 vai 182 ZS, kā arī 180 ZS jaudīgs dīzelis ar 1,5 litru darba tilpumu.

Kuga komplektāciju versijām pievienotas divas jaunas izvēles – sportiskā “ST Line” ar zemāku un sportiskāk noregulētu piekari, kā arī vismaz 34 650 eiro vērtā “Vignale”, kas lutinās ar īpaši augstvērtīgu aprīkojumu.

Foto: Publicitātes attēls

Vignale komplektācija

Vignale komplektācija

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.