Jaunu kravas auto tirdzniecībā joprojām pieprasītākais ir “Volvo” zīmols

Jaunu kravas auto tirdzniecībā joprojām pieprasītākais ir “Volvo” zīmols, tomēr “Scania” strauji audzē tirgus daļu, aģentūru LETA informēja Auto asociācijā.

Līdz ar to zīmolu “Top 3” spēku sadalījumā ir notikušas vairākas izmaiņas. Pirmajā vietā joprojām atrodas “Volvo” ar 338 automašīnām, kas ir vairāk nekā pirms gada, tomēr tirgus daļa ir nedaudz zaudēta – tā sasniedz 47,7%. Otrajā vietā ir “Scania” ar 221 automašīnu.

Kā skaidro asociācijā, šim zīmolam būtisks pieaugums gan skaita ziņā, gan tirgus daļā, kura pirmajos sešos mēnešos sasniegusi 31,2%. Trešo vietu ieņem DAF ar 54 automašīnām un pieaugošu tirgus daļu – sasniegta 7,6% robeža. Savu pozīciju trijniekā ir zaudējis “Mercedes Benz”, jo samazinājums salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir vairāk nekā divas reizes.

Kā norāda “Scania Latvia” vadītājs Aigars Pušinskis, rūpnīcas statistika apstiprina, ka šobrīd “Scania” auto kvalitāte ir labākā pēdējo desmit gadu laikā, bet neskaitāmie salīdzinošie testi apliecina, ka šīm automašīnām ir vismazākais degvielas patēriņš.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.