2017.gadā ar jauniem elektroniskajiem palīgiem – Mazda modernizē Mazda3

2016.gada nogalē pasūtīšanai Eiropas tirgū kļūs pieejama modernizētā Mazda3, kas kopā ar atsvaidzināto izskatu tiek pie jauniem elektroniskajiem palīgiem un inovatīvām tehnoloģijām.

Mazda3 izveidots jauns radiatora režģis un priekšējais buferis, galvenie lukturi un aizmugures optika, savukārt salonā uzreiz pamanāms jauns stūres rats ar funkciju vadības taustiņiem un elektroniskās stāvbremzes poga.

Modernizēto Mazda3 varēs pasūtīt ar jau pazīstamajiem LED galvenajiem adaptīvajiem lukturiem un dinamiskajām, neapžilbinošajām tālajām gaismām (ALH), kam tagad pievienoti jauni LED miglas lukturi.

Kompakto modeli tagad komplektē ar labākas izšķirtspējas Head-up projekcijas displeju, uzlabotu pilsētas ārkārtas bremzēšanas sistēmu (SCBS), kur agrāk izmantotais lāzers nomainīts pret augstas izšķirtspējas kameru. Tagad sistēma atpazīst ne tikai citus automobiļus, bet arī gājējus, turklāt darbojas plašākā ātruma diapazonā: mašīnas tā atpazīst 4-80 km/h (agrāk līdz 30 km/h), bet gājējus – 10-80 km/h. Piedevām uzlabotā sistēma bremzē arī tad, ja elektronika konstatē šķēršļus, braucot atpakaļgaitā, savukārt joslas noturēšanas asistenta (BSM) funkcijas papildina no stāvvietas izbraukšanas palīgs (RCTA). Joprojām pieejama arī adaptīvā kruīzkontrole ar radara atbalstīto distances uzturēšanas funkciju (MRCC) un Pre Crash Safety drošības sistēma ar aktīvo bremzēšanas funkciju (SBS).

Jaunievedums ir G-Vectoring Control sistēma, kas ievāc datus par stūres rata pozīciju un automašīnas pārvietošanās ātrumu. Balstoties uz iegūto informāciju, sistēma pieņem lēmumu par griezes momenta samazināšanu uz velkošajiem riteņiem (līdz 30 Nm pagriezienos un līdz 10 Nm taisnēs), kas uzlabo mašīnas vadību, braukšanas komfortu un padara vieglāku tās vadīšanu līkumos. Ražotājs atzīmējis, ka vislabāk jaunās sistēmas efekts būs pamanāms uz ceļa ar mazu saķeres koeficientu.

Mazda3 Vācijas tirgū tiks piedāvāta ar trīs Skyactiv-G benzīna motoriem (Skyactiv-G 100, Skyactiv-G 120, Skyactiv-G 165) ar 100, 120 un 165 ZS, kā arī diviem Skyactiv-D dīzeļiem (Skyactiv-D 105, Skyactiv-D 150), kas attīsta 105 un 150 ZS. Sērijveidā tie komplektēti ar Skyactiv-MT sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, ko var aizvietot ar papildaprīkojuma sarakstā atrodamo sešu pakāpju automātisko transmisiju.

Modernizēto Mazda3 varēs pasūtīt 2016.gada rudenī, bet klientiem to sāks piegādāt 2017.gada sākumā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.