“Jaguar Land Rover” izmēģinās 100 bezpilota auto koplietošanas ceļos; top arī “bezcelu autopilots”

“Jaguar Land Rover” (JLR) uzsāks vairāk nekā 100 ar autopilota funkciju apgādātu automobiļu testus koplietošanas ceļos.

66 kilometrus garā maršrutā, kurā iekļauti dažādas nozīmes ceļi, kā arī speciāls poligons, briti izmēģinās ne tikai autopilota tehnoloģiju, bet arī sistēmas, kas palīdzēs optimizēt transporta plūsmu, samazināt tā blīvumu un samazināt avāriju skaitu. Testa automobiļi spēs komunicēt viens ar otru un apkārtējo infrastruktūru, nododot cits citam informāciju par ceļa zīmēm un luksofora signāliem. Automobiļi atpazīs ceļa barjeras, nožogojumus un klātnes apzīmējumus un vadoties no tiem, vienmēr izvēlēsies maksimāli drošu kustības trajektoriju.  

Zināms, ka “JLR” izstrādā tehnoloģiju, ko paši nodēvējuši par “Over the Horizon Warning” – priekšā braucošais automobilis ar radio signālu palīdzību brīdina citus satiksmes dalībniekus par potenciālām briesmām, kas ir ārpus to redzamības, ceļa profila vai konfigurācijas dēļ. Tādos gadījumos vadītājs saņems brīdinājuma signālu un pārņems automobiļa vadību, ko elektronikai varēs nodot tad, kad briesmas būs garām.

Visbeidzot tiks izmēģināta vēl viena noderīga sistēma – “Emergency Vehicle Warning”, kas brīdinās par neatliekamās palīdzības automobiļu, policijas vai ugunsdzēsēju transporta tuvošanos, dodot iespēju vadītājiem jau laicīgi atbrīvot ceļu operatīvajam transportam.

Agrāk tika ziņots, ka “JLR” izstrādā autonomās braukšanas sistēmu bezceļiem. Sagaidāms, ka šāda tehnoloģija varētu kļūt pieejama nākamās paaudzes “Range Rover” un “Range Rover Sport”, atvieglojot spēkrata vadīšanu īpaši sarežģītos apstākļos mazāk pieredzējušiem braucējiem. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.