Igaunijā jūnijā reģistrē par 2% mazāk jaunu vieglo automašīnu nekā pirms gada, bet Lietuvā par 2% vairāk

Igaunijā jūnijā pirmreizējā reģistrācija valsts motorizēto transportlīdzekļu reģistrā veikta 2024 jaunām vieglajām pasažieru automašīnām, kas ir par 2% mazāk nekā pagājušā gada sestajā mēnesī, liecina Igaunijas Autoceļu pārvaldes apkopotie dati.

Jūnijs ir pirmais mēnesis šogad, kurā salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pērn sarucis automašīnu pirmreizējās reģistrācijas skaits.

Kopumā pirmreizējā reģistrācija Igaunijā pagājušajā mēnesī veikta 4043 vieglajām pasažieru automašīnām, kas ir par 3% mazāk nekā pagājušā gada jūnijā.

No visām vieglajām automašīnām, kurām Igaunijā veikta pirmreizējā reģistrācija, 511 bija “Volkswagen” markas spēkrati, 375 – “Toyota”, 277 – BMW un 276 – “Škoda”.

Savukārt no jaunajām vieglajām pasažieru automašīnām, kurām jūnijā Igaunijā veikta pirmreizējā reģistrācija, 300 bija “Toyota”, 219 – “Škoda” un 192 – “Volkswagen”.

Igaunijā jūnijā pirmreizējā reģistrācija veikta arī 801 kravas automašīnai, 27 autobusiem, 650 piekabēm, 288 motocikliem, 175 mopēdiem un 44 traktoriem.

Lietuvā šā gada janvārī-jūnijā tika reģistrēti 12,2 tūkstoši jaunu automašīnu, kas ir par 26% vairāk nekā pirmajā pusgadā pērn, liecina tirgus pētījumu kompānijas “Autotyrimai” apkopotā informācija, kas balstīta uz Lietuvas valsts automašīnu reģistrācijas uzņēmuma “Regitra” datiem.

Jūnijā vien Lietuvā tika reģistrētas 2200 jaunas automašīnas, kas ir par 21% vairāk nekā pagājušā gada sestajā mēnesī.

Līderpozīciju jūnijā Lietuvas jauno automašīnu tirgū ar 422 reģistrētiem spēkratiem saglabāja “Fiat”, bet otrajā vietā bija “Volkswagen” ar 272 automašīnām. Trešajā vietā ierindojās “Toyota” ar 286 mēneša laikā reģistrētām automašīnām.

Augstākās klases automašīnu segmentā dominēja BMW ar 94 mēneša laikā reģistrētām jaunām automašīnām.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.