Pārdos vēsturiskās “Shelby Cobra” pirmo eksemplāru

Augusta vidū ASV notiks “RM Sotheby`s” izsole, kurā piedāvās unikālo “Shelby Cobra CSX 2000” – pašu pirmo leģendārās kobras eksemplāru, ko izgatavojis nu jau aizsaulē aizgājušais konstruktors un autosportists Kerols Šelbijs (1923-2012).

Rodsters “Shelby Cobra” dzima 1962.gadā, kad Šelbijs apvienoja vienā konstrukcijā britu sporta auto “AC Ace” šasiju un “Ford Windsor” 4,2 litru 260 ZS astoņu cilindru motoru. 100 km/h Šelbija lolojums sasniedza 4,2 sekundēs, bet dragreisa ceturtdaļjūdzi (402 m) tas veica 13,8.

“Shelby Cobra CSX 2000” tika izmantots testiem un pārbaudēm, vadāts pa izstādēm un auto tematikai veltītiem pasākumiem un palika pie sava radītāja līdz pat viņa nāvei 2012.gadā.

“Ja runājam par amerikāņu sporta auto, tad “Shelby Cobra CSX 2000” vienkārši nav līdzīgu. Tā vēsturisko nozīmi un ietekmi uz sporta automašīnu turpmāko attīstību pasaulē ir grūti pārvērtēt,” atzīmējis “RM Sotheby`s” pārstāvis.

Izsole notiks 19.augustā un, lai gan kobras cena vēl nav nosaukta, speciālisti min, ka nākošajam īpašniekam jāgatavo “solīda summa”.  Reizē ar Šelbija rodsteri izsolē piedāvās arī sešus “Ford” klasiskos sacīkšu auto par sākuma cenu, kas pārsniedz 11 miljonus dolāru.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.