Gatavi noticēt – futūristisko kravas hibrīdu pasūtījuši jau 7000 klientu

Cilvēki ir gatavi noticēt nākotnei. Par to liecina amerikāņu “Nikola Motor Company” publicētā informācija par 7000 klientiem, kuri pasūtījuši viņu anonsēto, taču vēl neražoto kravas auto.

Nikola Motor apgalvo, ka viņu kravinieku „One” pasūtījuši septiņi tūkstoši potenciālo klientu, iemaksājot kompānijas kasē pa 1500 dolāriem katrs. Tādejādi pasūtījumu kopējā summa automobilim, ko ražotājs pirmo reizi sola parādīt vien 2.decembrī, šobrīd pārsniegusi 2,3 miljardus dolāru.

 Trīsasu pilnpiedziņas kravas vilcējs „One” būs aprīkots ar hibrīda iekārtu, kuras jauda sasniegs 2000 Zs, bet maksimālais griezes moments – 5000 Nm. Kravas auto kustībai nepieciešamie enerģijas krājumi glabāsies 320 kilovatstundu akumulatoru baterijās, kas varēs nodrošināt līdz pat 1900 km garu distanci. Akumulatorus uzlādēs turbīna, kas var darboties ar benzīnu, dīzeļdegvielu vai gāzi.

Kravas vilcēja cena būs 375 000 dolāru un līzinga programmas ietvaros klientam būs jāmaksā četrus līdz piecus tūkstošus dolāru atkarībā no automašīnas komplektācijas. Kompānija sola, ka pērkot vilcēju, klients kā dāvanu saņems degvielas krājumu 1,6 miljoniem kilometru.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.